Iran Disisleri Açiklamasi 'ABD'nin Saldirisi Sonucu Bölgede Istikrarsizlik Ve Gerilim Daha Da Artacak'

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, ABD’nin Irak ve Suriye’de gerçeklestirdigi saldirilara iliskin, "Irak ve Suriye’yi hedef almasi, ABD’nin yeni bir stratejik hatasiydi. Bu saldirilarin sonucu bölgede istikrarsizlik ve gerilim daha da artacak” dedi.

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, ABD’nin Irak ve Suriye’de gece saatlerinde gerçeklestirdigi misilleme saldirilarini siddetle kinadi. Kenani, söz konusu saldirilarin Irak ve Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlügünün, uluslararasi hukukun ve Birlesmis Milletler kararlarinin açik bir ihlali oldugunu belirtti.

Kenani, “ABD’nin Siyonist Israil rejiminin Gazze halkina yönelik 4 aydir süren amansiz ve vahsi saldirilarini desteklemesi, bununla birlikte Yemen’in toprak bütünlügünü ve egemenligini ihlal ederek bu ülkeye saldirlar gerçeklestirmesi ve ardindan bir macera arayisina girerek Irak ve Suriye’yi hedef almasi, ABD’nin yeni bir stratejik hatasiydi. Bu saldirilarin sonucu bölgede istikrarsizlik ve gerilim daha da artacaktir” dedi.



"ABD’nin bölgeye yönelik tek tarafli ve hukuk disi saldirilari engellenmeli"

ABD’nin Irak, Suriye ve Yemen’e yönelik saldirilarinin yalnizca Siyonist rejimin amaçlarina hizmet ettigini belirten Kenani, “Bu tür saldirilar bölgedeki ABD hükümetini eskisinden daha fazla mesgul ediyor ve Siyonist rejimin Gazze’deki suçlarina gölge düsürüyor” dedi.

Kenani, savasin bölgeye yayilmasi konusunda uyarilarini yineleyerek, “Bu tarz macera arayislarinda olmak bölgesel ve uluslararasi güvenlik ile barisi tehdit ediyor. Bir kez daha Iran olarak uluslararasi toplum ve Birlesmis Milletleri sorumluluk almaya çagiriyor ve ABD’nin bölgeye yönelik tek tarafli ve hukuk disi saldirilarinin engellenmesi gerektigini vurguluyoruz” ifadelerini kullandi. Kenani, “Iran olarak bölgedeki gerilim ve krizin nedenini, Israil rejimin Gazze’ye yönelik devam eden saldirilari ve ABD’nin sinirsiz destegi ile Filistinlilere yönelik soykirimin devam etmesi olarak görüyoruz. Bölgeye istikrar ve güvenligin yeniden hakim olmasi için bu sorunlarin çözülmesinden baska bir yol yoktur” dedi.

Öte yandan, ABD güçleri, Ürdün’de 3 ABD askerinin öldügü saldiriya karsilik olarak Irak ve Suriye’deki Iran baglantili milis gruplara ait 85’ten fazla hedefe 125’ten fazla hassas güdümlü mühimmatla hava saldirisi düzenlemisti. ABD Savunma Bakani Lloyd J. Austin, saldirilarin devam edecegini belirterek ABD’nin güçlerini ve çikarlarini savunmak için gerekli adimlari atacaklarini vurgulamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile