İran Üzerinden Türkiye'ye Sokulan 175 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün kaçakçılara yönelik yaptığı operasyonlarda, İran üzerinden Türkiye'ye sokulan 174 bin 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Ankara ve ülke genelinde akaryakıt ve sigara kaçakçılığıyla ilgili yapılan istihbarat ve risk analizleri neticesinde; 23 Kasım 2012 günü İran üzerinden Türkiye'ye yüklü miktarda gümrük kaçağı sigaraların, sahte mühür ve evraklarla Batı illerine sevk edildiği belirlendi.

Bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde '34…..' plakalı TIR içinde muhtelif markalarda; toplam 174 bin 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahıs hakkında, '5607-4733 SKM' suçlarından yasal işlem yapılarak; kaçak sigara sevkiyatında kullanılan TIR'a ilgili mahkemece el konuldu.

Ayrıca, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarda ise 10 numara madeni yağ olarak bilinen ve araçlarda yakıt olarak kullanılan karışımlı ve hileli akaryakıtın istasyonlara tankerlerle sevkiyatının yapılacağı bilgilerinin alınması üzerine yapılan 2 ayrı operasyonda, 3 tanker içerisinde 73 kilo 795 litre karışımlı ve hileli akaryakıt ele geçirildi. Olay ile ilgili 3 şüpheli şahıs yakalandı. Şüpheliler hakkında '5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanuna Muhalefet' suçundan yasal işlem yapıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile