Isparta Belediyesi Itfaiyesi'nden Askeri Personele Arama Ve Kurtarma Egitimi

Isparta Belediyesi Itfaiyesi'nden Askeri Personele Arama Ve Kurtarma Egitimi

Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügü tarafindan Egirdir Dag Komando Okul Komutanligi ve Isparta Terörle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanligi’nda görevli askeri personele yangin, arama ve kurtarma egitimleri verildi.

Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, yil boyunca farkli kurum ve kuruluslar ile okullarda yangin, arama ve kurtarma egitimleri veriyor. Egitimler sayesinde kamu personeli ve vatandaslarin olasi afet durumlarina karsin hazirlikli olmasi saglaniyor. Itfaiye Müdürlügü tarafindan son olarak Egirdir Dag Komando Okul Komutanligi’ndan 21, Isparta Terörle Mücadele ve Tatbikat Merkezi Komutanligi’ndan da 7 askeri personele yangin, arama ve kurtarma egitimleri verildi.

Zorlu geçen egitimlerin ardindan toplam 28 askeri personele sertifikalari verildi.

Sertifika programinda konusan Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürü Mustafa Balci, askeri personele 40 saatlik yangin, arama ve kurtarma egitimi verdiklerini ve egitimlerin tamamlandigini söyledi.

Itfaiye Müdürlügü’nün Ocak-Agustos aylari arasinda yaptigi faaliyetler hakkinda bilgi veren Mustafa Balci, “Bu dönem içerisinde toplam 50 ev yangini, 27 baca, 8 çati, 8 isyeri ve fabrika, 44 araç yanginina müdahale ettik. Sayin baskanimizin talimatlariyla Manisa, Antalya Kemer ve Çandir orman yanginlarina katildik. Bu dönemde toplam 206 orman yangini ve 90 su baskinina müdahale ettik. 256 hayvan kurtarma islemine katildik. Su alti arama ve kurtarma konusunda 2 bogulma olayina dalgiç arkadaslarimiz müdahale ettiler. 52 trafik kazasina müdahalede bulunduk. Yangin egitimlerine önem veriyoruz. Resmi kurumlarimiz, okullarimiz, askeriyemiz ve emniyetimizle birlikte egitim taleplerini karsiliyoruz. Bu dönemde 28 yangin egitimi verdik. Toplam 470 olaya müdahale etmis olduk” dedi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, yangin, arama ve kurtarma egitimlerinin önemine deginerek, egitimlerin hayirlara vesile olmasini temenni etti. Basdegirmen, “Itfaiye sehrimizde ve nerede varsa hizmeti direkt olarak insana, canliya ve tüm varliga olan bir birim. Itfaiye denilince akla hemen yangin geliyor. Itfaiyemiz yanginin yani sira birçok olaya da müdahale ediyor. Bugün bir trafik kazasi oldugunda ambulanstan sonra aranan yer itfaiye oluyor. Herhangi bir canlinin çaresiz kaldigi yerde hemen akla itfaiye geliyor. Araçlarda sikisan kisiler itfaiye yardimiyla çikartiliyor. Kuyuya düsen bir çocuk veya sokak hayvanini itfaiye çikartiyor. Otomobile giren bir yilani itfaiye çikartiyor. Itfaiye her olaya kosan bir birimimiz. Suanda da gördügümüz gibi diger kurumlarimiza egitim veren bir birim. Askeri personellerimize yangin, arama ve kurtarma egitim çalismasi yaptik. Bu konuda 28 askerimiz basarili olarak sertifika almaya hak kazandi. Egirdir Dag Komando Okul Komutani Kurmay Baskanimiz Albay Sayin Mesut Civelek komutanimiza da buraya gelerek bizleri yalniz birakmadigi, askerlerimizle bu güzelligi paylastigi için çok tesekkür ediyorum. Insallah bu almis oldugunuz egitimlerle vatandaslarimizin hayatlarini kurtarmak, onlarin yasam seviyelerini biraz daha yükseltmek için bu egitimin ne kadar degerli oldugunun bilincindeyiz. Rabbim aldigimiz bu egitimleri kötü durumlarda kullanmamayi nasip etsin. Rabbim bizleri her türlü afetlerden korusun insallah. Itfaiye ekibimiz, askeri personelimiz ve komutanlarimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Itfaiye Müdürlügü tarafindan verilen yangin, arama ve kurtarma egitimlerini tamamlayan askeri personelin sertifikalarini Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve Egirdir Dag Komando Okul Komutanligi Kurmay Baskani Piyade Albay Mesut Civelek takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile