Israil, Gazze'de Gida Yardimi Bekleyen Sivilleri Vurdu Açiklamasi 77 Ölü, 250'Den Fazla Yarali

Israil’in Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi bekleyen Filistinlilere ates açmasi sonucu 77 kisi hayatini kaybetti, 250’den fazla kisi yaralandi.

Israil ordusu, Gazze Seridi’ne ayrim gözetmeksizin gerçeklestirdigi saldirilari 146. günde sürdürüyor. Israil ordusu, Gazze sehrinin güneybatisinda gida yardimi için sirada bekleyen Filistinli sivilleri hedef aldi. Filistin Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, gida yardimi bekleyen kalabaliga ates açilmasi sonucu 77 kisinin hayatini kaybettigi, 250’den fazla kisinin de yaralandigi bildirildi.

Hayatini kaybedenlerden 20’sinin cansiz bedeni Kamal Adwan Hastanesi’ne, 57’si ise Sifa Hastanesi’ne getirildi.

Yerel kaynaklar, saldirinin Resid Caddesi’nde gerçeklestirildigini aktardi.

"Yardim bekleyenler sogukkanlilikla öldürüldü"

Filistin Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, saldirinin "sivillere yönelik sogukkanli bir katliam" ve Israil’in devam eden “soykirim savasinin” bir parçasi oldugu ifade edildi. Uluslararasi topluma, sivilleri korumanin tek yolu olarak ateskes saglanmasi için "acilen müdahale" çagrisinda bulunuldu.

Uluslararasi topluma tepki

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise Israil’in saldiriyi önceden planladigi belirtildi. Açiklamada uluslararasi toplumun, özellikle de Biden yönetiminin, Filistinli sivillerin katledilmesine izin vermekle suçlanarak, "ABD yönetimini, uluslararasi toplumu, Israil isgalini ve uluslararasi örgütleri, sivillerin öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Tüm dünya ülkelerine, tüm Arap ve Islam ülkelerine, Arap Birligi’ne ve Islam Isbirligi Teskilati’na, soykirimi durdurmasi için Israil’e baski yapmak üzere acilen müdahale çagrisinda bulunuyoruz" ifadeleri kullanildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile