Israil'in ABD'nin Talebi Üzerine Gazze Seridi'ne Kara Harekatini Erteledigi Iddiasi

Israil'in ABD'nin Talebi Üzerine Gazze Seridi'ne Kara Harekatini Erteledigi Iddiasi

Israil’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Seridi’ne yönelik baslatmayi planladigi kara harekatini ABD bölgeye hava savunma sistemleri kurana kadar erteledigi iddia edildi.

Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 19’uncu günde devam ederken, Israil’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Seridi’ne yönelik kara harekatini erteledigi iddia edildi. Wall Street Journal’in ABD’li ve Israilli yetkililere dayandirdigi haberinde, Israil’in ABD’nin talebi üzerine Gazze Seridi’ne yönelik baslatmayi planladigi kara harekatini simdilik erteledigi belirtilerek, Israil’in harekati erteleme konusunda Gazze Seridi’ndeki sivillere insani yardim çabalarinin yani sira rehinelerin serbest birakilmasina yönelik diplomatik girisimleri dikkate aldigi ifade edildi.

ABD askerlerine yönelik tehditlerin büyük bir endise kaynagi oldugu aktarilan haberde, Israil’in Gazze Seridi’ne baslatacagi kara harekatinin ABD askerlerinin hedef alinmasina neden olacagina inanildigi ifade edildi.

Haberde, ABD’nin bölgeye yaklasik 11 hava savunma sistemi konuslandirmak için çalistigi ve kara harekatinin ertelenmesi yönündeki talebin bu nedenle yapildigi aktarildi. Söz konusu hava savunma sistemlerinin Irak, Kuveyt, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan ve Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) konuslandirilmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile