Israil Saldirilarinda Hayatini Kaybeden Filistinli Sayisi 900'E Yükseldi

Israil Saldirilarinda Hayatini Kaybeden Filistinli Sayisi 900'E Yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 260’i çocuk olmak üzere 900’e yükseldigini açikladi.

Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 4’üncü günde devam ederken, her iki tarafta da can kayiplari artiyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 260’i çocuk, 230’u kadin olmak üzere 900’e yükseldigi duyurularak, yarali sayisinin ise 4 bin 500’e yükseldigi aktarildi.

Bakanlik, saldirilarda hayatini kaybedenler arasinda 6 saglik personeli ile 8 gazetecinin oldugunu belirterek, yaralananlar arasinda ise 15 saglik personeli ile 20 gazeteci bulundugunu açikladi.

Bakanlik ayrica, Israil’in elektrik ve su hatlarini kesmesi nedeniyle Gazze Seridi’nde halk sagliginin olumsuz etkilendigini ifade etti.

Saglik Bakanligi, Cumartesi sabahindan bu yana saat 19.00 itibariyla 2 bin 901 yaralinin ülke çapindaki hastanelere tahliye edildigini bildirdi.

Israil tarafinda ise su ana kadar bin kisi hayatini kaybederken, 105’i agir 2 bin 901 kisi yaralandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile