Israil, Trafik Lambalarina Yazilan Yazi Ile Protesto Edildi

Israil, Trafik Lambalarina Yazilan Yazi Ile Protesto Edildi

Karaman’da trafigin yogun oldugu yerlerdeki trafik lambalarinin kirmizi isigina ‘Katil Israil’ yesil isigina ise ‘Özgür Kudüs’ yazili etiketler yapistirilarak Israil protesto edildi.

Israil’in Filistin halkina yönelik soykirima dönüsen ve her geçen gün artan saldirilarina Türkiye’nin dört bir yanindan tepkiler gelmeye devam ediyor. Karaman’da da trafik lambalarina yapistirilan "Katil Israil ve Özgür Kudüs” etiketleriyle Israil protesto edildi. Etiketleri fark eden sürücüler de farkindalik amaciyla yapilan bu çalismayi takdir etti.

“Güzel bir çalisma olmus”

Trafik lambalarinda yazan ‘Katil Israil’ yazisini fark ettigini söyleyen Ali Ihsan Kutbay, “Katil Israil’in katilligini herkes görsün diye yapilan güzel bir çalisma olmus. Bu uygulamayi yapanlari tebrik ederim” diye konustu.



“Keske burada birileri yapsin diyorduk”

Karaman’da böyle bir uygulama olmasini beklemedigini belirten Mehmet Akif Aktas, “Çok güzel bir çalisma olmus, tebrik ediyorum düsünenleri. Genelde büyük sehirlerde böyle uygulamalar görüyorduk ama Karaman’da böyle bir seyi beklemiyordum. Keske burada birileri yapsin diyorduk. O birileri yapmis Allah razi olsun. Keske bütün isiklarda olsa da insanlarin dikkatini daha çok çekse” dedi.

Trafik lambasindaki yaziyi gazetecinin sorusu üzerine fark eden sürücü Samet Balar ise, “Yapilan uygulama dogru bir durus ama bu durus kirmizi isiga yazarak degil, politik hamlelerle olmasi lazim. Isiga yazi yazarak bir sey elde edemeyiz ama o kirmizi isigi gördügümüzde bize orada yasanan zulmü hatirlatiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile