İşsizlere ‘İş Fırsatları Zirvesi‘ Çağrısı

Antalya‘da üç yıldır gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi‘nin (AKGİM) düzenlediği Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi, bu yıl 5-6 Nisan‘da Antalya Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi‘nde gerçekleştirilecek.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, iş arayanlar ile istihdam sağlayan işverenler arasında platform olmayı hedefleyen İş Fırsatları Zirvesi‘nin bu yıl BAKA‘nın destek vermesiyle Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletildiğini hatırlatarak, firmalar ile iş arayanlara katılın çağrısında bulundu.

BAKA‘nın amacının yatırım ve istihdamı artırmak olduğuna dikkat çeken Engin, Cam Piramit‘teki zirveye Antalya‘nın yanısıra Isparta ile Burdur‘daki lise ve üniversite mezunu işsizler ile firmaların katılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kalkınma ajanslarının yerelden kalkınma modelinin ana yürütücüsü olduğunu, üniversitelerin amaçlarının da paralel olması nedeniyle üniversiteler ile BAKA‘nın ortak çalışmalar yaptığını kaydeden Engin, zirveye turizm başta olmak üzere tarım, sanayi, hizmetler, inşaat ve perakende sektörlerinde nitelikli işçi arayan firmaların katılacağını söyledi.

Zirveye kamu kurum ve kuruluşları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini, bu nedenle zirvenin Akdeniz‘in projesi olduğunu vurgulayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Antalya‘nın yanı sıra Burdur ve Isparta‘da iş arayan nitelikli tüm işsizleri de, CV‘lerini bırakmak ve iş görüşmeleri yapmak üzere 5-6 Nisan‘da Cam Piramit‘te yapılacak zirveye katılmaya davet ediyoruz. Geçen yıl kesin belirlenen bin 500 kişi iş sahibi oldu. Firmalar stantlar açıyor ve iş arayanlarla buluşuyor. İkisini buluşturan çok önemli bir platform. Hep Antalya‘da yapılıyordu. BAKA olarak ana partner olduk, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, İşkur ile birlikte. Amacımız, Isparta ve Burdur‘da iş arayanların yararlanmasını sağlamak. İş arayan arkadaşlarımız Antalya‘ya gitsinler ve görüşmeler yapsınlar” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile