Istanbul'daki Emlak Dolandiriciligi Operasyonunda Yeni Detaylar Ortaya Çikti

Devre mülk sahiplerini ve müsterilerini kurduklari çagri merkeziyle dolandirdigi öne sürülen süphelilere yönelik Istanbul’un birçok noktasinda es zamanli operasyon yapildi. Kadiköy, Ümraniye, Atasehir ve Basaksehir’de bulunan lüks plazalara yapilan baskinlarda 110 kisi gözaltina alindi. Aralarinda son model Ferrari marka bir otomobilin de bulundugu onlarca lüks otomobile el konulurken, süphelilerin dolandiricilik olaylarindan kazandiklari paralarla 24 lüks ev aldiklari öne sürüldü.

Istanbul’da devre mülk sahibi olan ya da satin almak isteyen vatandaslari çesitli bahanelerle paralarini alarak dolandiran çeteye yönelik es zamanli operasyon yapildi. Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekiplerince es zamanli olarak çesitli adreslere yapilan baskinlarda 110 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler Gayrettepe Emniyet Müdürlügüne götürüldü. Süphelilerin kurduklari emlak sirketi ile çok sayida kisiye devre mülk sattigi, sattiklari devre mülkleri de yabanci ülke vatandaslarina oturum izni için satma vaadiyle tekrar magdurlardan "reklam, tapu, vergi ve diger giderler" adi altinda para aldiklari iddia edildi.

110 kisi gözaltinda

Asayis Sube Müdürlügü, Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri yaklasik 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan operasyon için bu sabah saatlerinde harekete geçti. Istanbul ve Yalova’da daha önceden tespit edilen çok sayida adrese es zamanli baskinlar düzenlendi.

Sabah saatlerinde baslaya baskinlarda su ana kadar 110 kisinin gözaltina alindigi, gözalti karari bulunan kisi sayisinin ise 100’ün üzerinde oldugu ögrenildi.

Asayis Sube Müdürlügü, Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri yaklasik 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan operasyon için bu sabah saatlerinde dügmeye basti. Savciliktan alinan izinde Istanbul ve Yalova’da daha önceden tespit edilen çok sayida adrese es zamanli baskinlar yapildi. Sabah saatlerinde baslayan baskinlarda su ana kadar 110 kisinin gözaltina alindigi, gözalti karari bulunan kisi sayisinin ise 100’ün üzerinde oldugu belirtildi.

Süphelilerin ayni devre mülkleri veya arsalari bir çok kisiye satarak milyonlarca dolarlik vurgun yaptiklari ögrenildi. Süphelilerin çagri merkezi kurarak kendilerine kurban aradiklari, bulduklari kurbanlari sözde devre mülk satisi yapilacak yerlere ücretsiz götürerek dolandirdiklari tespit edildi. Süphelilerle ilgili olarak yaklasik 200 sikayetçi oldugu ögrenildi.

Lüks otomobillere de el koyuldu

Polisin operasyonunda gözaltina alinan süphelilerin kullandiklari lüks otomobillere de polis tarafindan el kondugu ögrenildi. Yalova’da gerçeklestirilen operasyonda son model Ferrari marka bir otomobilin ele geçirildigi ögrenildi. El konan otomobiller Gayrettepe’de bulunan Asayis Sube Müdürlügü otoparkina getiriliyor. Ayrica süphelilerin dolandiricilik olaylarindan kazandiklari paralarla 24 lüks ev aldiklari ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile