Istihdami Arttiracak 'Isin Erbaplari' Projesine Sanayiciden Tam Destek

Istihdami Arttiracak 'Isin Erbaplari' Projesine Sanayiciden Tam Destek

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) ev sahipliginde, mesleki egitim ve istihdami gelistirmeye yönelik hazirlanan Isin Erbaplari Projesi tanitim toplantisi düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürü Pervin Töre, ESO Yönetim Kurulu Baskani Celalettin Kesikbas, Meclis Baskani Süha Özbay, Il Göç Idaresi Müdürü Hande Tuzkan Yesilyurt, Iskur Il Müdürü Hasan Yoldas, Il Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Faideci, Iskur Il Müdür Yardimcisi Erdogan Sahin, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sinan Özeçoglu, Fatih Düs, ESO Danismani Bekir Sahin Tütüncü ve ESO Meslek Komitesi üyelerinin katilimlariyla düzenlenen toplantida, Mesleki ve teknik egitim veren okullarin niteliginin artirilmasi ve istihdamin saglanmasi konulari degerlendirildi.

ESO’da gerçeklestirilen toplantida proje çerçevesinde, sanayici ve ögrencilerin bir araya getirilerek; ögrencilerin bilinçli bir sekilde ilgi ve yeteneklerine uygun alanlara yönlendirilmesi, sektörlerin ihtiyaç duydugu nitelikte insan gücünün yetistirilmesi ve istihdamin artirilmasinin hedeflendigi katilimcilara aktarildi.

Toplantinin açilisinda konusan ESO Baskani Celalettin Kesikbas, "Sanayiciler olarak yasadigimiz nitelikli is gücü bulamama sorunumuzu bu proje ile daha hizli sekilde çözebilecegimize inaniyorum. Il Milli Egitim Müdürlügümüzün girisimleri ile projeyle çocuklarimiza mesleklerimizi, sektörlerimizi tanitabiliriz. Alacaklari nitelikli egitimlerle onlari gelecege hazirlayabiliriz. Gençlerimizin hem egitimleri hem gelecek hedefleri açisindan farkindalik olusturulmasi çok önemlidir. Her sektör kendi nitelikli is gücü ihtiyacini bu proje sayesinde azaltabilir" dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Pervin Töre yaptigi konusmada, nitelikli insan kaynagi yetistirmek ve istihdam ettirmek istediklerini söyleyerek, "Eskisehir’in sanayisi, sanayicileri farkli. Eskisehir’e yön veren bir Oda olarak sizlerin kapisini çaldik ve bugün her sektörden bir temsilcinin bulundugu bu toplantida sorunlarimizi ve beklentilerimizi konusuyoruz. Her sektör nitelikli is gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda, çözüm üretmek için is birligimizi gelistirmemiz gerekiyor. Her sektörün bir meslek lisesi ile ortak çalisma yürütmesi halinde gençlerimize mesleklerini daha iyi tanitabilir, onlari gelecege daha kaliteli sekilde hazirlayabiliriz. Yetismis, kaliteli is gücüne sahip gençlerimiz sektörün ihtiyacina çözüm olacak ve istihdami da artirmis olacaktir" diye ifade etti.

Toplantida, sanayiye nitelikli personel yetistirecek proje hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Il Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Faideci, meslek liselerinde verilen egitimin sanayi ile koordineli gitmesi gerektigini söyledi.

Faideci, sanayicinin ihtiyaçlari dogrultusunda ögrencilere daha uyumlu bir egitim takviminin olusturulabilecegini dile getirdi.

Yapilan degerlendirmeler sonrasi, ortak yürütülebilecek çalismalar ve meslek lisesi ögrencilerine yönelik staj imkânlarinin saglanmasi konusunda kamu kurum müdürleri tarafindan, ESO Meslek Komitesi üyelerinin sorulari cevaplandirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile