Italyan Polisinden Kolombiyali Uyusturucu Çetesine Agir Darbe

Italya polisi, Trieste’de piyasa degeri 240 milyon euro olan 4.3 ton kokain ele geçirildigini ve Kolombiyali Clan del Golfo uyusturucu çetesine agir bir darbe vuruldugunu ifade etti.

Italyan polisi, Avrupa’daki en büyük uyusturucu operasyonlarindan birine imza atti. Italya mali polis teskilati (Guardia di Finanza) tarafindan yapilan açiklamada, uyusturucu çetesine yönelik gerçeklestirilen operasyonda piyasa degeri 240 milyon euro olan 4.3 ton kokain ele geçirildigi ve Kolombiyali Clan del Golfo uyusturucu çetesine agir bir darbe vuruldugu bildirildi.

Operasyonun Italya, Slovenya, Hirvatistan, Bulgaristan, Hollanda ve Kolombiya olmak üzere 6 ülkede 38 kisi için tutuklama emri çikarilmasiyla sonuçlanan uluslararasi bir sorusturmanin sonunda geldigi belirtildi. Sorusturma 1 yildan fazla sürerken, polis kokainin yani sira 1,85 milyon euro nakit paraya da el koydu.

Uyusturucu trafigi ortaya çikarildi

Italyan yetkililer çalismalarinin, Ndrangheta mafyasinin evi olan Calabria da dahil olmak üzere Italya’da faaliyet gösteren organize suç örgütleri ile is birligi olan Güney Amerikali kokain üreticileri ve Avrupali alicilar arasinda "yogun bir ag trafigi" oldugunu ortaya çikardigini belirtti.

Polisin geçtigimiz yil Mayis ayindan bu yana 19 uyusturucu teslimatini takip ettigi ve küresel uyusturucu kaçakçiligi sistemindeki "önemli aracilari" ve "önemli sayida tasiyiciyi" belirledigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile