IYI Parti Lideri Dervisoglu Açiklamasi 'Adi Geçen Isimler Partimizden Degil, Bagimsiz Milletvekilleri'

IYI Parti Genel Baskani Müsavat Dervisoglu, partisinden seçilip sonra istifa eden ve AK Parti’ye katilacagi öne sürülen milletvekillerine iliskin, “Adi geçen isimler partimizden degil, bagimsiz milletvekilleri. Onlara çiktiklari yeni siyasi yolculukta basarilar diliyorum” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Müsavat Dervisoglu, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nu ziyaret etti. Ikili, basina kapali geçen görüsmelerinin ardindan ortak basin açiklamasi düzenledi ve basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Dervisoglu, partisinden seçilip sonra istifa eden ve AK Parti’ye katilacagi öne sürülen milletvekilleri hakkindaki soruya iliskin, “Biz de sizler gibi duyumlar aliyoruz. Partimizden birileri gitmiyor. Bagimsiz milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaslarimiz. Biliyorsunuz ki partimizden istifa eden hiç kimseyle ilgili olumsuz tek bir bayanda bile bulunmadik bu zamana kadar. Bundan sonra da bu tavrimizi degistirecek degiliz. Onlara çiktiklari yeni siyasi yolculukta basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Dervisoglu, Can Atalay’in durumuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nun toplantiya çagrilmasina iliskin soruya, “Olaganüstü toplantiyla ilgili tavrimiz açik ve net. Gasp edilen bir hak var orta yerde. Yanlis uygulamadan kaynakli, olumsuz sonuçlar var. Yanlis sonuçlar var. Sürecin dogru yönetilmedigine dair de ortak bir kanit var Can Atalay’in milletvekilligiyle alakali olarak. Ama sürecin dogru yürütülmesi lazim. Temennim odur ki, Meclis cuma günü olaganüstü toplanincaya kadar adalet müessesi Türkiye’nin karsi karsiya birakildigi bu sorunu çözmek yolunda dogru bir adim atmaya muvaffak olabilir” dedi.

Ahmet Davutoglu ise, bazi basin ve yayin organlarinda yer alan Gelecek Partisi’nin AK Parti’ye katilacagi yönündeki iddialarin dogru olmadigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile