'Iz Birakanlar' Serisi, Izq'da Basladi

'Iz Birakanlar' Serisi, Izq'da Basladi

IzQ Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi, sira disi basari hikayeleriyle fark olusturan ve gençler için ilham kaynagi olan usta isimleri, girisimcilikte yolun basindaki kisilerle bir araya getirmek amaciyla “Iz Birakanlar” serisini baslatti.

IzQ Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi’nin ev sahipliginde düzenlenen “Iz Birakanlar” adli etkinlik, EGIAD Yönetim Kurulu Baskani ve IzQ Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer’in moderatörlügünde gerçeklesti. Programa, Izmir Ticaret Odasi ve IzQ Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, Izmir Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Engin Bisar ile Mentor Dr. Cengiz Üzün de katildi.

IzQ’nun konugu olan Ibrahim Akman’in kurucusu oldugu sirketlerinden çikan markalar, Türkiye’de ve uluslararasi alanda bilinir hale geldi.

Izmir’de genis bir katilimci kitlesine, 15 yillik kariyer yolculugunu anlatan Ibrahim Akman, IzQ Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi’nin Izmir’e kazandirilmasi nedeniyle kentin tüm paydaslarina tesekkür ederek sözlerine basladi.

Akman, “Ekosistem adina böyle ortamlar çok önemli. Bilginin ve deneyimin aktarimi, yeni girisimciler için çok anlamli. Bu merkezin, girisimcilerin ekosisteme kazandirilmasina ciddi bir katki saglayacagini düsünüyorum. Izmirli bir girisimci olarak burada olmaktan dolayi çok gururlu ve mutluyum” dedi.



“Zorlandim ama vazgeçmedim”

Girisimcilige ilk basladiginda pek çok zorlukla karsilastigini ifade eden Akman, “Belediyedeki isimden ayrilip girisimci olmaya karar verdigimde ailemin tepkisiyle karsilastim. Ciddi anlamda risk aldigimi düsündüler ama vazgeçmedim. Ilk basladigimizda 5 metrekarelik bir ofiste, çok küçük bir ekiptik. Flash oyun üretmeye basladiktan sonra bir anda Türkiye’nin en büyük 3 oyun sitesinden biri haline geldik. Gelirimiz arttikça ekibimiz de büyümeye basladi.

Mobile geçis süreci, bizim için yeni bir dönemin baslangiciydi. Gelecegin mobilde oldugunu öngörüp 20’ye yakin mobil oyun ürettik. O zaman, o sartlarda attigimiz adimlar gerçek anlamda cesaret” ifadelerini kullandi.

Girisimcilere öneriler

15 yilin sonunda geldikleri noktayi katilimcilara aktaran Akman, girisimcilere önerilerini siralayarak, “Kendinizi iyi taniyin, kendi karakterinizin ve yeteneklerinizin farkinda olun. Mutfaga girip mutlaka deneyim kazanin. Global düsünün. Globale açilmanin kolay olacagi projeler düsünün. Ekip olmaya ve ortakliga güvenin. Dogru yerde, dogru kisilere sorumluluk vermek çok önemli. Basari, kisinin kendini bulmasiyla ilgili bir durum. Baskasinin basarisini kopyalamak yerine; neyi neden yaptiklarini ögrenip kendinize göre bunu uyarlamalisiniz” diye konustu.



Özgener: “Gençler hayal kurmali”

Girisimciligin ve inovasyonun gençler için bir kariyer hedefi haline gelmesi gerektigine dikkat çeken Izmir Ticaret Odasi ve IzQ Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, “Gelecegi insa edecek gençlerimizi; basari hikayeleri, egitimler, network ve mentorluk gibi hizmetlerle her açidan destekleyerek yetistirirken, onlara basarili olmak için önce hayal kurmayi, sonra da bu hayallerinin pesinden kosmayi asilamak istiyoruz. Özgürce düsünebilmeleri için sundugumuz bu yenilikçi ortamimizda, inovatif fikirlerin ardi arkasinin kesilmeyecegine olan inancimiz tam. IzQ’nun amaci Izmir’den çikan basari hikayelerinin sayisini arttirmaksa; en kiymetli girisimcilik projelerinden biriyle baslamak istedik. ‘Degerli girisimci Ibrahim Akman bunu basarmis, Izmir’den çikip globale yayilan bir basari hikayesine imza atmis, bunu sizler de yapabilirsiniz’ demek istedik. Sevgili Ibrahim Akman; basarilari ile gögsümüzü kabartan bir girisimci. Teknoloji ve oyun sektörlerinde aktif girisimleri var ve basarisi, artik Türkiye sinirlarini asmis durumda” dedi.



Yelkenbiçer: “Izmir girisimciligin sehri olacak”

Izmir’in bir girisimcilik sehri olmak için gerekli tüm özelliklere sahip olduguna dikkat çeken EGIAD Yönetim Kurulu Baskani ve IzQ Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer ise “Izmir’in önümüzdeki günlerde, gerek iklimi gerek sosyo-kültürel yapisi, gerekse de genç is gücü ile girisimcilik yapilan bir sehir olarak anilacagina inaniyoruz. Ibrahim Akman, bu topraklarin ihtiyaç duydugu bir hikayeye sahip. Kendisine, davetimizi kabul ettigi için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile