İzmir'de Fırtına Sekiz Tekneyi Sulara Gömdü

İzmir'de Fırtına Sekiz Tekneyi Sulara Gömdü

İzmir`in Foça İlçesinde dün gece geç saatlerde başlayan ve saatteki hızı 70 km`ye çıkan poyraz fırtınası, Foça Limanı`nda hasara neden oldu.

Fırtına yüzünden iskelelere bağlı irili ufaklı 8 teknenin sulara gömüldüğü görüldü

Foça`da , poyraz , özellikle kuzey rüzgarlarına ve poyraza açık balıkçı barınağını olumsuz etkiledi . Balıkçı barınağında bağlı bulunan 15 metre uzunluğunda Nergiz Türkhan`a ait Sweety-2 isimli gezi teknesi battı . Batan teknenin eşya ve donanımları denize saçılırken , Foça Büyük Deniz sahilindeki ahşap iskelelere bağlı irili ufaklı 8 teknede sulara gömüldü . Balıkçı barınağında konuşlanan çok sayıda tekne de batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı . Diğer tekne sahipleri ve çalışanları önlem almaya çalışırken , batan gezi teknesinin iş makinesi yardımıyla battığı yerden çıkarılacağı öğrenildi

Balıkçı barınağının işletmeci kurumu olan Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi`nin Başkanı Ceyhan Çetin , balıkçı barınağının kuzey rüzgarlarına açık olduğunu , böyle havalarda her seferinde birkaç tekneyi kaybettiklerini , bunun önüne geçebilmek için dalgakıran yapılmasını istediklerini söyledi .

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2008 yılında ilçeye kazandırılan balıkçı barınağının maalesef dalgakıranı olmadığını anlatan Ceyhan Çetin ; şöyle konuştu : " Kuzey rüzgarlarına tamamen açık bir konumda olduğu için ve dalgakıran olmadığı için orta şiddette dahi esen kuzey rüzgarlarında burada konuşlu bulunan tekneler her seferinde zarar görüyor . Aslında barınağımızın projesinde dalgakıran olduğunu biliyoruz . Fakat çevreciler barınağın yapım aşamasında buna karşı çıktılar . " Bu nedenle Türkiye`de ilk defa dalgakıranı olmayan bir balıkçı barınağının Foça`da inşa edildiğini belirten Çetin , sözlerini şöyle tamamladı : " Deniliyor ki bu barınak çevreye duyarlı oldu , evet ama çevreye duyarlı barınağımız ne yazık ki her biri milli servet olan teknelerimize duyarsız durumdadır . Barınakta konuşlanan tekne sahipleri ve biz barınak işletmecisi olarak akşam yastığa başımızı koyduğumuzda rahat bir uyku uyuyamaz olduk . Bu sıkıntımızı ilgili tüm kurumlara bildirdik . Fakat sonuç alamadık . Acilen kuzey rüzgarlarına karşı barınağımıza bir dalgakıran yapılmasını istiyoruz . Aksi halde Foça`da sağlam tekne kalmayacak . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile