Izmir'de Seçim Sandiklari Kuruluyor

Izmir'de Seçim Sandiklari Kuruluyor

Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi Genel Seçimlerinde Izmir’deki 3 milyon 442 bin 424 seçmenin oy kullanacagi toplamda 9 bin 877 sandik okullarda kurulmaya baslandi.

Türkiye’de yarin yapilacak Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi Genel Seçimleri için tüm ülkede oldugu gibi Izmir’de de seçim sandiklari kurulmaya baslandi.

Izmir’de 3 milyon 442 bin 424 seçmenin oy kullanacagi toplamda 9 bin 877 sandigin kurulmasi için çalismalar basladi.

Oy kullanilacak okullara daha önce getirilen seffaf sandik ve oy kullanma kabinleri sandik görevlisi olan ögretmenlere teslim edildi. Sandik baskani olarak görev yapacak olan ögretmenlerden ise bugün saat 15.00’e kadar oy kullanilacak olan siniflari seçime hazir hale getirmeleri istendi. Siniflarda seçim düzeni olusturan, sandik baskani olarak görev yapacak ögretmenler ise vatandaslarin rahat oy kullanabilmeleri için koyu renkli kabinleri siniflara yerlestirdi. Türkiye’nin 13. Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekillerini belirleyecek seffaf sandiklar da siniflarda yerini aldi.

Oy kullanma islemlerinin yapilacagi okullarda ise okul idarecileri ve görevli personeller, vatandaslarin oy kullanacagi sandiklari rahat bulmalari için gerekli yönlendirmeleri hazirladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile