Izmirliler 7 Yildir Kar Hasreti Çekiyor

Izmirliler 7 Yildir Kar Hasreti Çekiyor

Kar bekleyen Izmirlilere üzücü haber meteorolojiden gelirken, en son 7 yil önce yogun kar yagisinin görüldügü kent merkezine önümüzdeki günlerde de yagis beklenmiyor. Öte yandan kent merkezinde sicakliklar, poyrazinda etkisiyle iyice düstü, kis iyiden iyiye hissedildi.

Meteoroloji Izmir Bölge Müdürlügünden alinan bilgiye göre, en son yogun kar yagisinin 10 Ocak 2017’de görüldügü Izmir’in merkezine, önümüzdeki süreçte yagis beklenmiyor. Izmir merkezde yasayan vatandaslar, karin keyfini kar yagisinin etkili olacagi Bozdag’da yasayacak. Bozdag civarinda kar yagisinin etkili olmasi ve karin zeminde birikmesi bekleniyor.

Sicakliklar poyraz ile düstü

Kar yagisinin beklenmedigi Izmir’de sicakliklar, poyrazin etkisiyle iyice düstü. Kis mevsimi Izmir’de iyice hissedilirken, önümüzdeki günlerde de sicakliklarin düsmesi bekleniyor.

Kar hasreti çektiklerini ifade eden Umut Demiral, “Kar yagsa hava yumusar, daha iyi olur. Izmir’e en son kar yagdiginda trafik çok aksamisti. O dönem Izmirliler kara doymustu. Tekrar kar yagmasini isteriz. Kar sagliktir, berekettir. Kar yagarsa hava yumusar, hasat bol olur” dedi.



“Kar sogugunu biz çekiyoruz”

Kar topu oynamak için Izmir’den memleketi Manisa-Akhisar’a gittigini aktaran Dilek Eris Çelik ise “Izmir’e en son 10 Ocak’ta kar yagmisti. Kari unuttugumuz için o dönem Izmirliler adina güzel bir duyguydu. Su an sogugunu çekiyoruz. Sanirim Tekirdag-Istanbul civarina kar yagiyor. O yüzden burada böyle bir soguk hava var. Kari özlüyoruz. Ben aslinda Manisa Akhisarliyim. Oraya da çok kar yagmaz; ama en azindan daglik alanlara yagiyor ve ben gidip karin tadini çikiyorum. Izmir’e de yagsa çok güzel olur. Kar havayi yumusatiyor. Asil soguk simdi oldugu gibi kar yagmadigi zaman oluyor” ifadelerine yer verdi.

14 yildir Izmir’de oturdugunu ve kar yagisina hasret kaldigini belirten Nuri Özmut, “Kar yagisini özlüyorum. Izmirliler kari görmek istiyorsa biraz arabayla kilometre yapip, yüksek yerlere dogru gitmeleri lazim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile