İzmit Protestan Kilisesi Papazı: Amaçları Bana Yönelik Bir Saldırıymış

Kocaeli’nde bulunan İzmit Protestan Kilisesi Papazı Emre K., kendisine yönelik saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen 12 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, “Amaçları bana yönelik bir saldırıymış.” dedi.

Kilise Papazı Emre K ., yaptığı açıklamada, konunun gerçek olduğunu belirterek, “Hala süreç tamamlanmış değil, süreç tamamlandığında daha detaylı bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bir süredir kiliseye gelip-giden insanlar arasında kötü niyetli insanlar da varmış. Sadece İzmit ile sınırlı değil, başka illerden de insanlar varmış. Tanımadığımız, hiç görmediğimiz insanlar da varmış. Amaçları bana yönelik bir saldırıymış anladığımız kadarıyla.” açıklamasını yaptı.

Emre K., kilisede inancını yaşamaya gayret eden insanlara hizmet etmeye çalıştıklarının altını çizerek, şunları söyledi:
“Herkes, karşısındakini kendisini gibi düşünürmüş. Biz hiç kimseye kötü niyetli bakmıyoruz, kötü niyetli düşünmüyoruz. Buraya gelen insanların samimiyetine inanıyoruz. Sonuçta bizim yaptığımız şey, insanların Allah ile olan ilişkilerinde, elimizden geldiği kadarıyla hizmet edebilmek. Bu doğrultuda insanlara bir şüphelenme, bir kaygıyla bakmak gibi bir durum yok. Bu kapı samimiyetle inancını yaşamak isteyen herkese, samimiyetle inancımız hakkında meraklı olan herkese açık. Dolaysıyla içeriye giren insanlara ne kimlik tespiti yapıyoruz ne başka bir sorgulama yapıyoruz. Herkese açık kapımız.”

İzmit Protestan Kilisesi'nde görevli Papaz Emre K.’ya yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 12 kişi gözaltına alınmıştı. Kocaeli, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da gözaltına alınan şüpheliler, bugün İstanbul Adliyesi’ne sevk edilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile