Kadiköy 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlamalarina Hazir

Kadiköy 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlamalarina Hazir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99. yil dönümü Kadiköy’de 1 hafta boyunca sürecek bir dizi etkinlikle kutlaniyor. 29 Ekim’de Bagdat Caddesi’nde gerçeklesecek geleneksel Cumhuriyet Yürüyüsü’ne kadar sürecek etkinliklerde, bayram coskusu Kadiköy’ün sokaklarina Cumhuriyet Bandosu ile ulasacak.

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil ‘Ilelebet Cumhuriyet’ sloganiyla hazirliklarini tamamladigi Cumhuriyet haftasi kutlamalari 22 Ekim Cumartesi günü bando esliginde bayrak dagitimiyla baslayacak. Cumhuriyet Bandosu 1 hafta boyunca bayram coskusunu Kadiköy’ün bütün mahallelerine tasiyacak. Kutlamalar 24 Ekim Pazartesi günü rihtimdaki Atatürk heykelinde mesale yakma töreni ile devam edecek. Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin en görkemlisi ise her zamanki gibi 29 Ekim’de Bagdat Caddesi’nde yapilacak yürüyüs olacak.

Kadiköy’ün bütün mahallelerinde bayram coskusu

Cumhuriyet Bandosu, bu yil da 29 Ekim gününe kadar bayram coskusunu Kadiköy’ün bütün mahallelerine tasiyacak. 22 Ekim Cumartesi saat 14.00’te Osmanaga ve Caferaga Mahallelerinde baslayacak programda 1 hafta boyunca her gün bandonun çalacagi Cumhuriyet marslari esliginde Kadiköy’ün bütün mahallelerinde bayrak dagitimi gerçeklesecek. Öte yandan 24 Ekim Pazartesi saat 10.00’da Kadiköy Iskele Meydani Atatürk heykelinde Mesale Yakma töreni yapilacak. 29 Ekim gününe kadar yanmaya devam edecek mesaleyi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ögrencilerle birlikte yakacak.

Cumhuriyet sevdalilari Cadde’de bulusuyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin doruk noktasini ise bu yil da ‘Cumhuriyet Yürüyüsü’ olusturuyor. Kadiköy Belediyesi, Bagdat Caddesi Suadiye Isiklar’da saat 19.00’da baslayacak yürüyüs için hazirliklarini tamamladi. Cumhuriyet sevdalilari, Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Cumartesi aksami Bagdat Caddesi’nde bulusacak. Yürüyüs Suadiye Isiklar’da baslayip, Iskele Sokak’ta son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile