Kamil Ocak Stadyum Alanı ve Çevresi Çalıştayı adıyla Gaziantep Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilen projeye yarışmasına Gaziantep’te bulunan 3 üniversitenin yanı sıra Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de destek verdi.
Çalıştay kapsamında Gaziantep’te bulunan üç üniversitenin Mimarlık bölümünde okuyan öğrenciler çeşitli projeler hazırladı. Dereceye giren projelerin sahiplerine Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde düzenlenen bir programda ödülleri verildi.
Programda bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ”Şehirler meydanlarıyla ünlüdür. Mutlaka yaşayan bir meydanla şehri büyütmemiz, geliştirmemiz gerekir. Milletvekilliğim boyunca bakanlığım boyunca burayla alakalı çıkan her haberde ve ya yapılan her çalışmada bizim buranın mutlaka meydan olması gerektiğini ve buranın şehre kazandırılması gerektiğini her makamda fikrimizi söyledik ve şu anda da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak huzurlarınızdayım. Asım Başkanımızın Büyükşehir Başkanlığı döneminde, bizim bakanlığımız döneminde TOKİ’nin yaptığı bir çalışma vardı. bunun kabul edilemeyeceğini, burada asla bir ticari dokuya asla izin verilmeyeceğini stadyumun içinin meydan olarak halkımıza kazandırılması gerektiğini o zaman milletvekili arkadaşlarımızla gittik ve o sıradaki belediyemizden istenen hazırda olan çalışmanın da olmayacağını söyledik ve iptal ettirdik. Bu konuda artık oluşmuş olan genel bir kanaat var. TOKİ ve Ankara da buna inanmış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede de onun da verdiği talimatta Gaziantep’e bu meydan yakışır. Yeni stadyum bittiği zaman bunu meydana çevirecek plan ve projeyi yapın talimatını da aldık” dedi.
Mimar olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise projeleri değerlendirdi. Bakbak konuşmasında, ”Birkaç proje çok dikkatimi çekti. Bir tanesi enerjisini çok güzel kullanmış. Hem tasarımlarıyla hem meydanla bütünleştirmiş. Tabi bu gün yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olan enerjinin Türkiye’de çok verimli kullanılması çok önemli. Tabiatla enerjiyi çok güzel kullanmış. Bir tanesinde de mekanların geçişleriyle Demokrasi Meydanıyla bağlantı akslarını çok güzel ayarlamış. Kullanım alanlarını işlevsel hale getirmiş. Burada bir meydan havasıyla, amfi tiyatrosuyla gösteri ve tiyatroların yapılabileceği sunumların, sahnelemenin yapılabileceği alanları beraberinde getirirken bir taraftan da toplumun yemek düzenini oluşturmuş. Kimisi stadyumun kendi yapısını koruyarak çok güzel tasarımlar ortaya çıkarmış” dedi.
Mimarlar Odası Başkanı B.Sıtkı Severoğlu da konuşmasında, ”16 Ekim Dünya Mimarlık gününde Gaziantep’e katkı sağlamak üzere, yakında yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumuyla ilgili Gaziantep’te bulunan 3 üniversitemizin Mimarlık Bölümleri ile birlikte bir fikir çalıştayı başlattık. Bu fikir çalıştayında 3 üniversitemizin yanında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Büyükşehir Belediye Başkanımız destek verdiler. Bu gün bu çalışmaların sergisindeyiz. Burada toplam 9 projeye ödül vereceğiz” dedi.
Programın sonunda ise dereceye giren projeler ödüllendirildi.
Kamil Ocak Stadyumu Yerine Yapılacak Meydan İçin Hazırlanan Projeler Ödüllendirildi
Gaziantep’te yeni bir stadyum yapma çalışmaları nedeniyle yıkılacak olan Kamil Ocak Stadyumunun yerine yapılması planlanan alan için proje yarışması düzenlendi.