Kapadokya'da Bayram Tatili Yogunlugu Son Günde De Devam Etti

Kapadokya'da Bayram Tatili Yogunlugu Son Günde De Devam Etti

UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesinde yer alan ve Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesi, Kurban Bayrami tatilinde yerli turistlerin akinina ugradi. Bayram tatilinin son gününde bölgedeki hareketlilik devam etti.

9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yerli turistler Kapadokya’ya akin ederken bölgede bulunan tarihi ve turistik mekanlarda yogunluk olustu. UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ndeki bölgede özellikle yerli turistler, sicak hava balonuna, at ve arazi araçlariyla düzenlenen turlara ilgi gösterdi, müze ve ören yerlerini gezdi.

Bayram tatilinde tercihini Kapadokya’dan yana kullanan ve Eskisehir’den gelen Murat Özmen, “Kapadokya’ya bayram tatili için geldim. Ilk defa geliyorum. Çok begendim, bekledigim gibi bayram nedeniyle oldukça kalabalik. Sabah saatlerinde de balonlari izledim. Onlar da çok güzeldi” dedi.

Bayram tatilini Kapadokya bölgesinde geçiren Hande Türkoglu da, Kapadokya bölgesine ilk defa geldigini söyledi.



Kapadokya bölgesinin dört mevsim yogun oldugunu söyleyen Profesyonel Turist Rehberi Olgun Doganay da yaptigi açiklamada, “Kapadokya her zaman yogun olan bir bölge. Ancak bayram nedeniyle biraz daha yogun. Özellikle 9 günlük bayram tatili nedeniyle yerli turistler sahile ve Kapadokya’ya akin ediyor. Göreme Açik Hava Müzesi de bölgede en çok ziyaret edilen yerlerin basinda yer aliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile