Karabük'te DSI'nin Yeralti Depolamasiyla 20 Dekar Tarim Arazisi Sulanacak

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz: 'Dogancilar Yeralti Depolamasi'nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlariyla ülke ekonomisine yillik 70 bin lira katki saglanmasi hedeflenmektedir'.

Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan Karabük'ün Eskipazar ilçesinde yapimi tamamlanan yeralti depolamasi, 20 dekar tarim arazisinin sulanmasina katki sunacak.

DSI'den yapilan yazili açiklamada, kurumun, mümbit topraklari suyla bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettigi belirtildi.

Karabük ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasinin, bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde önemli rol oynadigi vurgulanan açiklamada, "DSI olarak son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulamayla tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum, bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor, bir taraftan da yasam standardini yükselttigi için göçü önlüyor." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Karabük Dogancilar Yeralti Depolamasi'nda çalismalarin tamamlandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Çalismalari tamamlanan depolamayla 20 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak. Yeralti depolamasinda, gövde betonu, drenaj alani, kazi-dolgu ve su alma yapisi imalatlari tamamlandi. Temelden yüksekligi 7 metre ve su depolama kapasitesi 6 bin metreküp olan Dogancilar Yeralti Depolamasi'nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlariyla ülke ekonomisine yillik 70 bin lira katki saglanmasi hedeflenmektedir."

???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile