Karabük'te Okullarin Kütüphanesi Meslek Liselilerin Elinde Sekilleniyor

Milli Egitim Bakanliginin 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi' kapsaminda kitaplik ve çalisma masasi üretimine baslayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, bu sayede hem mesleki tecrübe ediniyor hem de harçliklarini çikariyor Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas: 'Önümüzdeki hafta 10 okulumuzun kütüphanesini teslim edecegiz'.

ORHAN KUZU - Karabük'te hijyen malzemesinin yani sira kitaplik ve çalisma masasi üretimine de baslayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, kentte kütüphanesiz okul kalmamasi için yogun çalisma yürütüyor.

Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsaminda Karabük'teki 54 okula yil sonuna kadar kütüphane yapilmasi hedefleniyor.

Bu kapsamda çalismalara baslayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojileri ve mobilya iç mekan tasarimi ögrencileri, ögretmenleri gözetiminde kütüphaneler için gerekli olan kitaplik, çalisma masasi ile bu ürünlerin metal ve ahsap aksamlarini üretiyor.

Okulda aldiklari teorik egitimleri atölyelerde beceriye dönüstüren ögrenciler, mesleki tecrübe edinirken harçliklarini da kazaniyor.

- "Hayirseverlerimizden de destek bekliyoruz"

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, AA muhabirine, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsaminda 54 okulda kütüphane olmadigini tespit ettiklerini söyledi.

Milli Egitim Bakanligindan gelen ödenegin ardindan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ahsap ve metal atölyesinde üretim çalismalarina baslandigini belirten Akbas, "Önümüzdeki hafta 10 okulumuzun kütüphanesini teslim edecegiz." dedi.

Akbas, Karabük'teki hayirseverlere de çagrida bulunarak, "Okullarimiza kütüphane yaptirmak isteyen hayirseverlerimiz bizimle irtibata geçerlerse okullarimiza kütüphane yaptiklarinda isimlerini buralara vermek istiyoruz. Bu noktada hayirseverlerimizden destek bekliyoruz." diye konustu.

- "Tecrübe ediniyoruz"

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Tülümen de ürünleri en kisa sürede hazirlayip okullara teslim edeceklerini bildirdi.

Metal Teknolojisi Alan Sefi Gürbüz Özkan da 216 kütüphane dolabi ve masa yapilmasi için ise basladiklarini belirterek, çalismalarin 7 ögrenci ve 3 ögretmenle sürdürüldügünü kaydetti.

11. sinif ögrencileri Mehmet Atilkan ve Ömer Kaan Kel de kütüphaneler için gerekli malzemeleri üretip tecrübe edindiklerini, bu yolla harçliklarini kazandiklarini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile