Karabük'te Uygulanan Projeyle Sanayi Sektörüne 'Aranan Eleman' Yetistiriliyor

Karabük'ün Yenice ilçesinde, sanayi sektörünün nitelikli aranan eleman ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla Çok Programli Anadolu Lisesi'nde "Istihdama Açilan Kapi: Mesleki Egitim Merkezi" projesi baslatildi.

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansinca (BAKKA) "Sanayi ve Çevre Altyapisi Mali Destek Programi" kapsaminda hibe destegi verilen projede ögrenciler, okulda kurulan metal teknolojisi ve mobilya iç mekan tasarimi atölyelerinde uygulamali egitim aliyor.

Projeyle Milli Egitim Bakanliginin "Güçlü Türkiye Için Mesleki Egitim" felsefesi ve 2023 hedeflerinin gerçeklestirilmesi için ögrencilerin, çiraklarin ve kursiyerlerin mesleki yeterliliklerinin artirilmasi saglaniyor.

Ayrica, nitelikli insan gücünün olusturulmasi ve is gücü piyasasinda "ara eleman" degil, "aranan eleman" olmalarina katki sunulmasi için egitilmeleri, ise yerlestirilmeleri ve istihdamlarinin saglanmasi hedefleniyor.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, gazetecilere, proje kapsaminda hem istihdama katki verdiklerini hem de aranan eleman yetistirdiklerini belirtti.

Burada uygulamali egitim gören ögrencilerin yurt disinda staj da yapacagini aktaran Akbas, nitelikli eleman yetistirerek sanayi kuruluslarinin ihtiyaçlarini karsilayacaklarini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile