Karaman'in Can Damari Olan Yesildere Barajinda Sadece 9 Milyon Metreküp Su Kaldi

Karaman'in Can Damari Olan Yesildere Barajinda Sadece 9 Milyon Metreküp Su Kaldi

Karaman’in tarimsal sulama ile içme suyunu karsilayan Yesildere barajinda su seviyesi 160 milyon metre küpten 9 milyon metreküpe düstü.

Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, Karaman tarimi olarak tarihin en kurak yilini yasadiklarini söyledi.

Baraja tek su girisinin oldugu Ak Köprüde incelemelerde bulunan Mehmet Bayram, Yesildere barajinin doluluk hacminin 160 milyon metre küp oldugunu belirterek, “Bu barajimiz suyu hem tarimsal sulamada, hem de Karaman’in içme suyunu karsilamaktadir. Bugünkü rakamlara göre barajda sadece 9 milyon metreküp su kalmistir. Bu da tehlike seviyesidir ve bu saatten sonra buradan su kullanilmamasi gerekir. Bu tarihlerde baraja günlük 1 milyon metreküp su girisleri vardi. Bugün baktigimizda yok denecek kadar suyun girdigini görüyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Barajdaki su sikintisi sadece Karaman için degil Türkiye genelinde bir kuraklik var. Tarimsal sulamayla ilgili yeralti kuyularinda sikintilar büyük. Artik hizli bir sekilde suyla ilgili çalismalarin ülkenin gündeminde olmasi gerekmektedir. Ben bu yönde devamli olarak açiklamalarda bulunuyorum. Bu saatten sonra ülkemiz için en önemli sey gida tedariki ve sudur. Bununla ilgili devletimizin özellikle Karaman bölgesine katki saglayacak projeleri hayata geçirmesiyle ilgili beklentilerimiz var. Karaman’in sadece tarimsal degil içme suyuna da büyük ihtiyaci vardir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile