Karli Daglari Asarak Göç Yoluna Koyulan Yaban Keçileri Belgesel Tadinda Görüntü Olusturdu

Karli Daglari Asarak Göç Yoluna Koyulan Yaban Keçileri Belgesel Tadinda Görüntü Olusturdu

Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) basarili operasyonlariyla terörden temizlenen 3 bin 300 rakimli Munzur Daglari’nda yabani hayvan popülasyonu artti. Çok sayida yaban keçisinin karli daglari asarak göç yoluna koyulmasi dron ile görüntülendi. Görüntüler belgeselleri aratmadi.

Erzincan ile Tunceli arasinda yer alan Munzur Daglari’nda, Doga Koruma Birliginin (IUCN) yayimladigi Nesli Tükenme Tehlikesi Altinda Olan Türlerin Kirmizi Listesi’nde bulunan, avlanmasi yasak ve koruma altindaki tür olan çengel boynuzlu (samua) ve dag keçileri sürüler halinde, belgesel tadinda Görüntü Yönetmeni Alperen Demirbas tarafindan görüntülendi.

Bir zamanlar terör endisesi duyulan Tunceli ile Erzincan arasindaki Munzur Daglari’nda Erzincan ve Tunceli Jandarma Komutanligi timleri, Kemah, Pülümür, Ovacik kirsallarinda gerçeklestirdikleri basarili operasyonlarla terörün sonunu getirdi. Bununla birlikte terörden temizlenen Munzur Daglarinda yabani hayvan popülasyonunda artis gözlendi. Karla kaplanan Munzur Daglarinda nesli tükenme tehlikesi altinda bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansimaya basladi.

3 bin 300 rakimli Munzur Daglarinin karli zirvesinde ve zaman zaman da bin rakimli asagi kisimlara inen yaban keçileri bu kez 2 bin 800 rakimda göç yolunda sürüler halinde görüntülendi. Doga Koruma Birliginin (IUCN) yayimladigi Nesli Tükenme Tehlikesi Altinda Olan Türlerin Kirmizi Listesi’nde bulunan, avlanmasi yasak ve koruma altindaki tür olan çengel boynuzlu (samua) ve dag keçileri sürüler halinde, belgesel tadinda drone ile görüntülendi.

Türkiye’nin birçok bölgesinde doga güzelliklerini görüntüleme firsati olan Görüntü Yönetmeni Alperen Demirbas, bu kez de Erzincan ile Tunceli arasinda yer alan Munzur Daglari’ndaydi. Dag keçilerini sürü halinde görüntüleyen Demirbas, fotograf tutkunlarini da Erzincan’a davet ederek, “Türkiye’nin birçok lokasyonunda dogal güzellikleri yerinde gözlemleme ve çekim yapma firsati yakaliyoruz. Bugün de Erzincan’in Munzur Daglari eteklerindeydik. Yaklasik 2 bin 800 rakimda samua ve dag keçilerine denk geldik. Erzincan, yabani hayvan popülasyonu anlaminda oldukça zengin sehirlerimizden bir tanesi. Biz de bugün onlari dron ile gözlemleme firsati yakaladik. Bayagi büyük bir sürüye denk geldik ve ortaya da çok güzel görüntüler çikti. Erzincan, yabani hayvan popülasyonu anlaminda zengin sehirlerimizden bir tanesi. Bu anlamda fotograf sanatçilarimizi, fotografseverleri Munzur Daglari eteklerinde, bu görsel söleni çekmeye davet ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile