Kas Hastası Öğrencisine Evinde Ders Veriyor

Arpaçay ilçesinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Baykal Yavuz, kas hastalığı dolayısıyla hiç okula gitmeyen 11 yaşındaki Metehan Kazak'a evinde gönüllü olarak okuma yazma öğretiyor.

İlçeye bağlı Tomarlı köyünde yaşayan ve hastalığının etkilerini 7 yaşından itibaren hissetmeye başlayan Kazak'ın okula gitmediği ilçe milli eğitim müdürlüğünün çalışmaları sırasında tespit edildi.
Elini dahi hareket ettirmekte zorlanan küçük Metehan'ın eğitimine devam etmesi için müdürlük yetkilileri çalışma başlattı.
Şehit Ayhan Kızılkaya İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Burak Yavuz, çalışma kapsamında kas hastası öğrencisi Kazak'a evinde okuma yazma öğretmeye başladı.

Tahtası, kalemi ve silgisini alarak öğrencisinin evine giden Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı okulda 4'üncü sınıf öğrencilerine eğitim verdiğini belirtti.

Okulda devamsızlık yapan öğrencileri araştırırken Metehan'ın okula gelmediğini tespit ettiklerini anlatan Yavuz, ailesiyle yaptıkları görüşmede Kazak'ın hastalığı dolayısıyla okula gelemediğinin belirlendiğini söyledi.

Konuyu ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirdiklerini vurgulayan Yavuz, "Kaymakamlık da harekete geçti. Metehan için kurs açılacağı söylendi. Bana 'Böyle bir kurs düşünüyoruz, verebilir misiniz?" denildi. Gönüllü olarak kabul ettik. Metehan'a ders vermeye başladık" diye konuştu.

Yavuz, okul haricinde pazartesi, salı ve perşembe günleri hasta öğrencisinin evine giderek okuma yazma öğretmeye çalıştığını söyledi.

Haftada 5 saat ders verdiğini ifade eden Yavuz, "Okuma, yazma ve sayılarla basit işlemleri anlatıyorum. Şimdiye kadar okuma yazmayla ilgili bir bilgisi yoktu. En baştan aldık ve 2 haftalık bir süreç geçti. Şu anda sayılarla basit toplama ve çıkarma işlemleri yapıyor. 5-6 harfle oluşabilen kelime ve cümleleri okuyabiliyor. Metehan'ın gayreti çok iyi. 2 haftalık bir süreçte bu kadar çabuk ilerlemesi çabalarının gayretidir. Metehan ile aramız çok iyi. Ben yanına geldiğim zaman seviniyor. Ben de onun yanına geldiğim zaman mutlu oluyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurs açılarak bu işi ücretli yapabileceğim de söylendi. Ben de 'gerek yok' dedim. Gönüllü olarak bu işi yapabileceğimi söyledim."
- "Hayali polis olmak"
Kas hastası Metehan Kazak da önceden okuma yazma bilmediğini, gönüllü öğretmeni sayesinde bazı harfleri öğrendiğini, toplama çıkarma yapabildiğini söyledi.

Öğretmeninin kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Kazak, "Öğretmenim güzel öğretiyor. İyi davranıyor iyi okutuyor. Harfleri, toplama ve çıkarmayı öğrendim. 11 yaşındayım. Daha önce hiç okula gitmedim. Öğretmenime ve diğer ilgilenenlere teşekkür ediyorum. Bazı harfleri öğrendim. İleri de polis olmak istiyorum ve Fenerbahçeliyim" dedi.

Anne Cevriye Kazak da 5 çocuğu olduğunu ifade ederek, oğlunun 7 yaşından itibaren hastalığın belirtilerini yaşamaya başladığını anımsattı.
Oğlunun kas hastası olduğuna vurgu yapan Kazak, "Doktorlar hastalığın anne karnından bu yana olduğunu söyledi.

Oğluma evde ders veriliyor. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. Okutuyorlar. Allah razı olsun. Okula götüremedik. 7 yaşından önce yürüyordu. Bir anda düştü. İhtiyaçlarını ben gideriyorum. Bir arabası ve hasta bezi desteği de olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile