Kastamonu'da Paplogon'dan Candar'a Sergisi Açildi

Kastamonu'da Paplogon'dan Candar'a Sergisi Açildi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Inebolu’ya Gelisinin 97’inci yildönümü etkinlikleri ve 10. Uluslararasi Heyamola Deniz Senlikleri, Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde Inebolu Gabak Gavur Gonagi’nda “Paplogon’dan Candar’a” sergisi açildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Inebolu’ya gelisi ve Sapka Inkilabi etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde tören düzenlendi.

Inebolu Gabak Gavur Gonagi’nda yapilan etkinlikte “Paplogon’dan Candar’a” sergisi açildi. Sergide, kent tarihçisi Arkeolog Dr. Murat Karasalihoglu’nun “Paplogon’dan Candar’a-Kastamonu’nun Tarihi Kitabi” adli çalismasindan seçilmis degisik ve ilgi çekici konulari grafik anlatimlarla Inebolu halki ve ziyaretçileri ile bulusturdu.

Serginin açilisina Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, Inebolu Ilçe Emniyet Müdürü Ali Günes, Inebolu Ilçe Jandarma Komutani Fatih Akbay ve kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kent Tarihçisi Arkeolog Dr. Murat Karasalihoglu, yaptigi açiklamada, “Kastamonu’nun tarihinin dönüm noktalarindan biri olan ve 97 yil önce gerçeklesmis Sapka ve Kiyafet Inkilabi bizim için çok önemli ve bu günün çagdaslasmak medeniyet, kültür ve sanatinda içerisinin doldurulmasi açisindan mutlaka anilmasi gereken bir gün oldugunu biliyoruz. Bizde bu vesile ile Inebolu Gabak Gavur Gonaginda yakin zaman içerisinde yazmis oldugum Paplogon’dan Candar’a adli Kastamonu’nun tarihini anlatan ve ona bir çek tutan kitabin daha görünür vücut bulmus somut halde ve kitabin okunulmasi ve tarihe objektif yaklasim bir tarih felsefesi ile anlasilmasi için bir sergi tasarladik. Anma programinin içerisinde bu programimiz aslinda Kastamonu’nun ne kadar önemli ancak bu önemin içerisinde az çalisildigina dikkat çekmektir ve bu tarihin içerisindeki ilgi çekebilecek noktalari insanlarla bulusturmak istedik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile