Kastamonu Valisi Çakir, Muhtarlar Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Söz verdigimiz gibi 2022 yilinda, sel afetinin öncesinden çok daha iyi durumda, afetten etkilenen bölgeleri imar etmis olacagiz'.

Kastamonu Valisi Avni Çakir, "Söz verdigimiz gibi 2022 yilinda, sel afetinin öncesinden çok daha iyi durumda afetten etkilenen bölgeleri imar etmis olacagiz." dedi.

Halk Egitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantisi'nda konusan Vali Çakir, Muhtarlar Günü'nü kutladi.

Muhtarlik müessesinin özel bir yerinin oldugunu anlatan Çakir, "Bildiginiz 1829 yilinda ilk muhtarlik seçimi Kastamonu Tasköprü'de yapildi. Yine bildiginiz gibi Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan da 2015 yilinda da 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak kabul edilmis ve o günden bu yana kutlanmaktadir. Muhtarlik müessesi demokrasinin ilk basamagi, millet iradesiyle devletin sefkat elinin kesistigi bir noktadadir." dedi.

Kentte yasanan sel felaketine de isaret ederek Kastamonu için 2021'in zor bir yil oldugunu ifade eden Çakir, sunlari söyledi:

"Öncellikle bildiginiz gibi kis sezonu oldukça agir geçti. Akabinde de 11 Agustos'ta yakin tarihinde örnegini görmedigimiz ölçüde büyük bir sel afeti yasadik. Sadece Bozkurt ilçemiz ön plana çikti ama bunun yaninda 9 tane ilçemiz bu sel afetinden dogrudan etkilendi. Bunlarin tamamini biz sahada gördük, tespitini yaptik. Sonuç olarak çok büyük bir cografyada sel afetini yasadik. Mahalle, köylerle beraber yaklasik 500 yerlesim yeri yapiyor. Bunun yaninda hem Karayollari'nin, hem Orman'in, hem de DSI'nin mintikalarinda yasanan sikintilar da hariç.

Hal böyle olunca bizim bu seneki programlarimizda sasmalar meydana geldi. Afetin büyüklügü karsisinda tüm araçlarimiz sahada kayboldu. Diger vilayetlerden gelen takviyelerle hizli bir toparlanma sagladik. Allah'a çok sükür su an itibariyla büyük oranda sahaya hakimiz. Ayaga da kaldirdik. Su an ihalelerimizi yapiyoruz. Büyük oranda bunlari gerçeklestirdik. Insallah ekim ayi itibariyla da kalan ihalelerimizi gerçeklestirecegiz. Söz verdigimiz gibi 2022 yilinda, sel afetinin öncesinden çok daha iyi durumda, afetten etkilenen bölgeleri imar etmis olacagiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile