Kaybolan Oğlundan 5 Yıldır Haber Alamıyor

Muş'un Bulanık ilçesinde 2009 yılında kaybolan 11 yaşındaki oğlundan bir daha haber alamayan Daşkın ailesi, terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettikleri çocuklarının eve döneceği günü bekliyor.

Bulanık ilçesinde yaşayan ve 29 Mayıs 2009'da Bahçelievler Mahallesi'nde arkadaşlarıyla oynadıktan sonra kendisinden bir daha haber alamayan Nurullah Daşkın'ın ailesi, 5 yıldır umutlu bekleyişini sürdürüyor.
Jandarma ve polis ekiplerince sürdürülen çalışmalara rağmen halen bir sonuca varamadıklarını anlatan baba Mehmet Daşkın, 5 yıldan bu yana çocuğunun bulunması için çalmadık kapı bırakmadığını ancak sonuç alamadığını anlattı.
Oğlunun terör örgütü PKK tarafından dağa götürüldüğü ihtimali üzerine iki kez Kandil'e gittiğini ancak buradan da olumlu bir yanıt alamadığını ileri süren Daşkın, şunları kaydetti:
"PKK'nın oğlumu dağa götürdüğü yönünde bazı söylentiler vardı. Onun için iki kez Kandil'e gittim. İlk gittiğimde oğlumun örgüt tarafından götürüldüğüne dair bana net bir şey söylemediler. Şubat ayında bir kez daha gittim ve oğlumu sordum. Bu kez daha sonra bilgi vereceklerini söylediler. Ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen halen bir bilgi alamadım. Ben sadece çocuğumun orada olup olmadığını bildirmelerini istiyorum. En büyük umudum Diyarbakır'da annelerin başlattığı eylem sonucu dağdan indirilecek olan çocukların içinde Nurullah'ın da olmasıdır."
Oğlunun kaybolduğunda 11 yaşında olduğunu anımsatan Daşkın, oğlunun da diğer yaşı küçük çocuklar gibi evine dönmesi için gece gündüz dua ettiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile