Kayip Olarak Aranan Yasli Adam Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg Çikti

Kayip Olarak Aranan Yasli Adam Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg Çikti

Balikesir’in Gönen ilçesinde 8 gün önce kaybolan Korhan Berzeg hala bulunamadi. Amerika Birlesik Devletleri’nde Dünya Bankasi’ndan emekli olan Berzeg, köpegi Tina ile yürüyüse çiktiktan sonra kendisinden bir daha haber alinamadi. Amerikali esi Angela, Korhan Berzeg için endiselendigini söylerken, Berzeg’in kizi Nisa ise babasi için hiç bir iz olmadigindan dolayi artik kaçirildigini düsündüklerini söyledi. Gönen ilçesinin meselik ormanlarinda aramalar tüm hizi ile sürerken, jandarma timleri her tasin altinda Korhan Bergez’i ariyor.

Balikesir’in Gönen ilçesinde kaybolan ve adeta sirra kadem basan Korhan Berzeg her yerde araniyor. Çok az insanin yasadigi Armutlu kirsal mahallesinde bulunan 83 yasindaki Korhan Berzeg’in kaybolmasinin ardindan 8 gün geçti. Arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Gönen Kaymakami Arslan Yurt arama kurtarma çalismalarina katilarak Gönen Jandarma komutanligindan bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Gönen Armutlu kirsal mahallesinde oturan 83 yasindaki Korhan Berzeg 17 Haziran cumartesi günü sabaha karsi evinden köpegi ile 1 saatlik dogada yürüyüs yapmak için çikti ve bir daha da geri dönmedi. Esi Angela Berzeg (80), o esnada kahvaltiyi hazirlarken Korhan Berzeg, köpegi ile 1 saatlik çiktigi yürüyüsten eve dönmemesi üzerine aile, kayip bildirimi için jandarmaya aradi. Jandarma ekipleri, komando timleri, Göndak, Sarr arama kurtarma, JASAT, Gönen Orman Isletme Sefligi, ve Artema yürüyüs grubunun da katildigi arama kurtarma çalismalari 83 yasindaki Korhan Berzeg’in bulunmasi için halen devam ediyor. 8 gün geçmesine ragmen devlet tüm imkanlari kullanarak havadan dron ile, karadan da ekipler halinde aramalari sürdürüyor.

Kayip mi kaçirildi mi?

Korhan Berzeg’in sir dolu kaybolusu herkesi endiselendirirken, farkli senaryolar da gündeme gelmeye basladi.

Berzeg Ailesi, günlerdir yapilan aramalar için yetkililere tesekkür ederken, en ufak bir iz dahi bulunmamasi dolayisi ile Korhan Berzeg’in kaçirilmis olabilecegini düsünmeye basladi.

Aile, küçük bir köy olan Armutlu’da kimseden süphelenmediklerini ifade etti.

IHA mikrofonlarina konusan Korhan Berzeg’in esi Angela Berzeg "Her zamanki saati 08.00’de kalkti, bizim birde cins köpegimiz var. Onunla birlikte dogada yürüyüse çikti. Normal sartlarda 1 saat içinde eve gelirdi ve birlikte kahvaltimizi yapardik. 2 saat boyunca bekledim. Gelmeyince akrabamiz olan Levent Berzeg’in yanina gittim ve durumu Jandarma Ekiplerine bilgi verdik. Yakinlardan seslendik ama ses alamadik. 17 Haziran cumartesi günü saat 08.30’da evde köpegi ile birlikte çikti o çikis bir daha haber alamadik. Akli dengesi yerinde ancak yakin yasandiklarini bazen unutuyor. Umarim bir sey olmaz eve döner" seklinde konustu.

Angela Berzeg, esine kisa süre önce Alzheimer teshisi konuldugunu söylerken, hastaligin henüz çok basinda oldugunu oldukça dinç ve saglikli oldugunu ifade etti.

Korhan Berzeg’in Ingiltere’de yasayan kizi Nisa Berzeg ise sunlari söyledi: "Bir hafta öncesine kadar her sey normaldi. Buraya bir hafta önce gelmeden önce her sey yolundaydi. Babam 83 yasinda. Oldukça dinç ve güçlü. Daha 2 sene öncesine kadar tenis oynuyordu. Son derece saglikli, bilinci yerinde. Bir saglik problemi yok. Hiç bir iz bulunmadi. Ne bir ayak izi, ne de bir kan izi. Kaçirilmaktan baska bir sey düsünmüyorum. Ne köpekten, ne de Korhan Bey (babasi) hiç bir iz yok. Jandarma her yerde ariyor. Köyde hep aileler oturuyor. Burada kimseden süphelenmiyorum. Belki bir fidye olabilir. Bir telefon gelmedi ama olabilir".

Korhan Berzeg’in yegeni Levent Berzeg ise yasadiklarini anlatti. Levent Berzeg, "Saat 11 gibi yengem geldi. Korhan için eskiçesmenin oralara baktim ama göremedim dedi.

Tina diye amca diye bagirdik. Kocaalan tarafina çiktik. Aradik ama en ufak bir belirti yoktu. Jandarmaya haber verdik. Sagligi iyiydi, 2 gün önce sohbet ettik" seklinde konustu.



Bakan Simsek ile mesai arkadasi

Öte yandan, Korhan Berzeg’i arama çalismalari devam ederken, konuyla ilgili ilginç bir detay ortaya çikti. Uzun yillar Amerika’da Dünya Bankasi’nda görev alan ve bir süre de Istanbul’da finans üzerine çalisan Korhan Berzeg’in geçmis yillarda Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ile beraber mesai yaptiklari anlasildi. Ailesi, Mehmet Simsek’in bakan olmasi sonrasinda Korhan Berzeg’in ’Mehmet, ekonominin basina geçerse kisa sürede Türkiye’nin ekonomisi düzelir’ seklinde yorumda bulundugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile