Kayisi Bahçelerindeki Donun Boyutu Kameralara Yansidi

Kayisi Bahçelerindeki Donun Boyutu Kameralara Yansidi

Önceki gece Malatya’da yasanan zirai don nedeniyle kayisi bahçelerinde yasanan hasar henüz netlesmedi ancak o gece bazi kayisi bahçelerinde donun boyutu kameralara yansidi.

Malatya’nin Dogansehir ilçesi Erkenek Mahallesi Muhtari Cengiz Yalvaç, açik unutulan fiskiyeden dolayi bazi kayisi agaçlarini dondugunu belirtti.

Yalvaç, hava kosullari nedeniyle Erkenek’te kayisi bahçelerinin disinda sebze ve tütünlerinde de dondan zarar gördügünü ancak kayisi bahçelerindeki hasarin boyutunun ilerleyen zamanlarda anlasilacagini belirtti.

Fiskiyelerinin açik unutan vatandasin bahçelerinde agaçlarin ciddi derecede dondugunu ve bu donan agaçlarin da havanin ne derece soguk oldugunu gözler önüne serdigini ifade eden Yalvaç, “ Ayin 13’nü 14’üne baglayan gece Erkenek’te yasanan sogukluktan dolayi kayisilarin ciddi bir sekilde zarar gördügüne inaniyoruz. Geçen gece fiskiyelerini açik unutan vatandasin bahçesi fiskiran sulardan dolayi agaçlar ciddi bir sekilde buzlanma yapmis. Fiskiyeden akan suyun donmasi gecenin soguk oldugunu gözler önüne sermistir. Ayni zamanda ekmis oldugumuz tütün ve sebze sedirleri de soguktan ciddi bir sekilde zarar görmüstür. Kayisidaki don havalarin isinmasiyla belli olacak. Temennimiz kayisimizin zarar görmemesi. Çünkü ülke ve aile ekonomisine ciddi bir gelir saglayan kayisimizin soguk havalardan dolayi sürekli riskler yasiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile