Kayseri OSB'de Yeni Ticari Merkez Kuruluyor

Kayseri OSB'de Yeni Ticari Merkez Kuruluyor

Kayseri OSB yönetiminin üzerinde önemle durdugu ticari merkezlerin olusturulmasi projesinde ilk müjdeli haber geldi. Kayseri OSB’de sanayicisinin ihtiyaç duydugu yeni ticari merkezlerin yapimi sürecinde önemli bir gelisme yasandi. Fevzi Mercan Camii önündeki alanda yapimi planlanan ticari merkez için proje hazirlandi.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, OSB içindeki mevcut ticari merkezlerin son zamanlarda talepleri karsilamakta güçlük çektigini gördüklerini ve sanayicilerin bu alandaki ihtiyaçlarinin karsilanmasi için projeler olusturduklarini belirtti.

Kayseri OSB içindeki mevcut ticari merkezlere bir yenisini daha eklemek için kollari sivadiklarini ifade eden Baskan Mehmet Yalçin; "Fevzi Mercan Camiimizin önündeki bos alanda yeni bir ticari merkez kurmak için proje çalismalarimizi yaptik. Yönetim kurulumuzca uygun bulunan proje kisa sürede hayata geçirilecek. Yeni ticari merkezimizin temelini yakinda atacagiz. Projenin bitiminin ardindan kiralama islemleri için ön talep toplama arzusundayiz” dedi.

Baskan Yalçin, ihale sürecinin ardindan projede yer teslimi yapilarak yeni ticari merkezin temelinin atilacagini sözlerine ekledi.

Baskan Yalçin, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 24. ve 27. caddeler arasinda Fevzi Mercan Camii otopark alani ile birlikte çevre düzenlemesi olan, dört cepheye de hitap eden arazide yapilmasi planlanan yeni ticari merkezin, ulasim ve konum itibari en iyi bölgede yer aldigini kaydetti.

Arazi ve camii alanini kucaklayan ve camiye saygi konulu bir mimari proje olusturmak için büyük gayret gösterdiklerinin altini çizen Baskan Yalçin; “Projemiz çerçevesinde; dükkânlar bodrum, zemin ve birinci kat olarak 3 katli olup, asansör yerlestirmeye uygun tasarlanmistir. Projemizde toplam 6 tip dükkân ve 1 kafe bulunmaktadir. Toplam 37 dükkân ve 1 kafe olarak yerlesim saglanmistir. Servis araçlarinin da park edebilecegi yaklasik 1044 araç kapasiteli otopark vardir. Projemizdeki cephe ve mimari form çalismalarinda Fevzi Mercan Camii siluetine uygun malzeme kullanilarak bütünlük saglanmistir. Iç avlu içerisinde gelen müsteri ve vatandaslara da hitap etmesi açisindan bir kafeterya planlanmis, bekleme ve oturma alanlari yesil alan düzenlemesi yapilmistir. Projemizin bitimi ile bu bölge çok zengin cazibe merkezi haline gelecektir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile