KBÜ'de Akademik Ve Idari Kurul Toplantisi Yapildi

KBÜ'de Akademik Ve Idari Kurul Toplantisi Yapildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi tarafindan 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili Güz Dönemi Akademik ve Idari Kurul Toplantisi düzenlendi.

Toplantiya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personel katildi.

Akademik ve Idari Kurul Toplantisi’nda yapilacak ve yapilmasi planlanan çalismalar, akademik ve idari personelle ilgili gelismeler hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu. Toplantida konusan Rektör Prof. Dr. Kirisik, Saglik Bilimleri Fakültesinin son derece önemli bir fakülte oldugunu belirterek, "Özellikle son zamanlardaki ögrenci projeleri, 2209 projelerindeki basarilar gerçekten takdire sayan. Üniversitenin bilimle akademiyle arastirmayla iç içe olmasini, önceliklerinin bilim olmasini istiyoruz. Bilim önceligimiz degilse o zaman akademik faaliyetlerimizde de ciddi eksiklikler ortaya çikacaktir. Hangi akademik konumda olursak olalim mutlaka bilimi ilk siraya almak, bilimsel çalismalari önemsemek zorundayiz. Bilimi merkeze alan bir yaklasimimiz, bir tarzimiz var. Insallah üniversitemizin hem Türkiye’deki hem de dünyadaki bilimsel siralamasini çok ciddi ölçekte artirmak istiyoruz” dedi.

Üniversitenin çok güçlü bir akademik kadrosunun oldugunu vurgulayan Rektör Kirisik, "Bu akademik kadro çok büyük isleri basarabilecek bir güce, birikime sahip. Bunu yapabilecegimize ben çok kolay ve rahat bir sekilde inaniyorum. O kadar güçlü bir akademik kadro ilk 20’ye rahatlikla girebilecek bir potansiyele sahip. Bunun için hem öz güvene ihtiyacimiz var hem de motivasyona ihtiyacimiz var" diye konustu.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Müslüm Kuzu ve Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Isil Isik Andsoy, Saglik Bilimleri Fakültesinin fiziki ve akademik durumu hakkinda bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile