Keles Açiklamasi 'Asansör Takim Olmayacagiz'

Keles Açiklamasi 'Asansör Takim Olmayacagiz'

Süper Lig temsilcisi GZT Giresunspor, Giresun Üniversitesi’nin konugu oldu. Sehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçeklesen ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can’in da katildigi söyleside, GZT Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles, futbolcular Ibrahima Balde, Joe Champness, Onurcan Piri, Erolcan Akdag ve sportif direktör Fatih Kavlak, ögrencilerin sorularini cevapladi.



“SAMPIYON OLACAGIMIZA INANDIK VE BASARDIK”

Giresunspor’u 44 yil sonra Süper Lig’e tasiyan teknik direktör Hakan Keles, geçen sezon TFF 1. Lig’de elde ettikleri tarihi basariyla ilgili sorulan soruya, “44 yil uzun bir süre. Bayagi bir zorluk çekilmis ama basarilamamis. Bizim hikayemiz içerisinde zorluklar barindiran bir hikayeydi. Transferi kapali olan, inanilmaz borçlari olan, sözlesmesi devam eden bir oyuncu vardi. Sagolsun baskanimiz inanilmaz bir destek verdi. Transferlerimiz ilk maça da yetismedi. Ondan sonra uyum süreci, lige biraz kötü basladik ama sonunda rekorlar kirarak, seri yaparak, son maça kadar bu isi kovalayarak basardik. Sehrin buna ihtiyaci vardi. Sonuna kadar hak ettigimiz bir sampiyonluk oldu. Bu sene de bunun keyfini yasamak istiyoruz. Buradaki sampiyonluk benim için inanilmaz gurur verici. Takimda aile uyumu vardi, sampiyonlukta herkesin emegi var. Sampiyon olacagimiza herkes inanmisti. Hayatimda çok sampiyonluk var ama bu en gururlusu. En unutamadigim maç Samsun maçi, orada takimimiz müthis bir tepki gösterdi ve basardilar. O maçi aldiktan sonra sampiyon olacagimiza inandik ve basardik” diye cevap verdi.

“YENI HEDEF ÖNÜMÜZDEKI MAÇ”

Keles, Süper Lig’deki hedefleriyle ilgili sorulan soruya, “Süper Lig’e 44 yil sonra çikmisiz, bu sene ligde kalalim, ilk olarak asansör takim olmayalim diye, kulübümüzün imkanlari çerçevesinde plan proje yaptik, buna göre adimlar attik. Ilk basta biraz sikintilar oldu. Bizim için hedef bir sonraki maç. Maç maç gidecegiz. Üst siralar olsun, Avrupa kupalari hedefi olsun ama bir iki maç kazanmakla bu olmuyor. Bizde istiyoruz çok basarili olmak ama zorluklar var, zorluklari asa asa gidecegiz. Yeni hedef derseniz önümüzdeki maç, yani Antep maçi” seklinde cevap verdi.

“GIRESUNLULAR GIRESUNSPOR’U TUTMALI”

Keles, bir ögrencinin Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarindaki performanslariyla ilgili sordugu soruya, “Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarinda iyi oynadigimizi düsünüyorum, biz hazir degildik ama bizi zorlayamadilar, biz hazir olsak daha iyi olabilirdik. Besiktas maçinda daha hazir olacagiz. Büyük bir takimi yenmek bize arti motivasyon getirecektir. Büyük maçlar daha farkli ama bizim için her maç önemli ve her maç esit diyebilirim. Ben Giresun’da yasayanlarin Giresunspor’u tutmalarini ve desteklemelerini istiyorum. Güçlü bir camia olmak bunu gerektiriyor” cevabi verdi.

“BASARI GELDIKÇE TRIBÜNLERDE DOLACAKTIR”

Keles, sezon basinda bilet fiyatlarina taraftarlarin gösterdigi tepki hakkinda sorulan soruya, “Sezon basinda biletler konusunda bazi sikintilar oldu. Biz seyircimizin her zaman yanimizda olmasini istiyoruz. Bu is seyirciyle olur, seyirci itici güçtür. Ancak bu isin birde ekonomik boyutu var. Kulübün gelire ihtiyaci var. Geldigimiz noktada sikintilar büyük oranda çözüldü. Benim alanim olmamasina ragmen baskanimizla bende görüstüm. Herkesin destegi ile bu isi çözecegiz. Ilk haftalarda biraz sikinti yasandi ama basari geldikçe tribünlerde dolacaktir” cevabini verdi.

BALDE: “GOLLER GELIYOR”

Giresunspor formasiyla Süper Lig’de henüz gol sevinci yasayamayan Ibrahima Balde, kendisine yönelik söylenen, “Balde’nin artik gol atmasini bekliyoruz” ifadelerine, “Burada oldugum için çok mutluyum. Goller geliyor, bunu söylüyorum çünkü ben kendime ve bana inanan tüm taraftarlara güveniyorum. Sadece zamana dayali bir durum, her hafta daha iyiye gidiyoruz. Ben geliyorum. Burayi çok seviyorum. Sadece Türk pasaportuna ihtiyacim var, her seyiyle çok mutluyum, Giresun’da yasayacagim tabi ki” diye cevap verdi.

KAVLAK; “ESAT MALA UYUM SAGLAYAMADI”

Bir ögrencinin sportif direktör Fatih Kavlak’a sordugu, “Sene basinda bazi taraftarlar yapilan transferlerden memnun olmamisti, hatta Esat Mala’yi alip tekrar geri gönderdiniz, yorumunuz nedir?” sorusuna Kavlak; “Transfer çok zor bir süreç, hataya açiktir. Ekonomik durumunuz, size sunulan oyuncular, zor bir süreç. Bunun üstesinden çok iyi geldik. Bunu da yavas yavas göstermeye basladik. Taraftar skora bakiyor. Kaybedilen maçlarda da dogru isler yaptigimizin farkindaydik. Esat Mala’yi degerlendirdik ama kampa uyum saglayamadi, eski takimina kiraladik. Aldiginiz oyununun size verecekleri önemli” cevabi verdi.

“FATIH TERIM, SENOL GÜNES BILE ELESTIRILIYOR”

Transfer sorusunu degerlendiren Hakan Keles de, “Transferde yüzde yüz basari imkani yoktur, basari yüzde seksen, doksanlardadir. Her kulüp için geçerli bu. Transferlerde gecikmemizin sebebi bu hata oranini azaltmaktir. Aralarda 2-3 tane hata yapma oranimiz olacaktir. Bu her takimin basina gelebilir. Geçen sene gördünüz transferlerimizi, takimi sampiyon yaptik, bu sene de öyle, uyum süreci var, 1-2 tane hata yapacagiz ama o orani ayarlamamiz gerekiyor. Fatih Terim, Senol Günes bile elestiriliyor. Hata ararsaniz hata bulursunuz. Niye 5 gol attiniz deniyor, niye 9 gol yediniz denmiyor, oysa ligin en az gol yiyen takimlarindaniz. Bu bakis açisiyla alakalidir. Elestiri tabi ki olacak ama bakis açisi çok önemli” ifadelerini kullandi.

CHAMPNESS: “ZORLUKLARIN ÜSTESINDEN GELMEMIZ GEREKIYOR”

Joe Champness, duygu ve düsüncelerini paylastigi konusmasinda, “Kendimizi gelistiriyoruz, iyi duruma geliyoruz. Futbolda zorluklarin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Her zaman taraftarlarimiz için iyi sonuç almak istiyoruz, destekleri için tesekkür ediyoruz” dedi.



EROL: “DAHA IYI OLACAGIMIZI DÜSÜNÜYORUM”

Erol Can da, yaptigi konusmada; “Sezona çok iyi baslayamadik ama son haftalarda iyi gidiyoruz. Insallah daha iyi olacagimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“SISTEMI OYUNCULAR BELIRLIYOR”

Keles, Giresunspor’un oyun sistemiyle ilgili soruya, “Sistemi oyuncular belirliyor. Sahaya çikarken baska bir sistem, top sizdeyken baska sistem, top rakipteyken baska bir sistem uygulayabiliyorsunuz” cevabi verdi.

REKTÖR CAN TESEKKÜR ETTI, BASARILAR DILEDI

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can, programin sonunda yaptigi kisa açiklamada; “Sayin hocam sizleri Giresunspor olarak üniversitemizde görmekten ve agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Giresunspor’a destek olan herkese tesekkür ediyorum ve Giresunspor’a basarilar diliyorum” dedi.

Söylesi, kura çekimiyle belirlenen üç Giresun Üniversitesi ögrencisine GZT Giresunspor formasi hediye edilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile