Kemalpasa Lojistik Merkezine 'Alman' Markaji

Kemalpasa Lojistik Merkezine 'Alman' Markaji

Türkiye ile Almanya arasindaki ticari iliskileri zenginlestirmeyi amaçlayan, Mart 2011 yilindan itibaren Izmir’deki ofisinde firmalara ücretsiz olarak danismanlik hizmeti veren Bremeninvest Yatirim Ajansi yetkilileri, Kemalpasa Lojistik Merkezi hakkinda bilgi aldi. Almanya’nin Bremen kentinde faaliyet gösteren 140 yillik lojistik firmasinin Izmir’e yatirim yapmak için çalismalara basladigini belirten yetkililer, iki ülke arasindaki is birliklerinin çok önemli oldugunu vurguladi.

Bremeninvest Yatirim Ajansi yetkilileri, Izmir Ticaret Odasi (IZTO)’nda düzenlenen toplantiya katildi.

Mart 2011’den itibaren Izmir’deki ofisinde firmalara ücretsiz olarak danismanlik hizmeti veren yatirim ajansi yetkileri, Kemalpasa Lojistik Merkezi hakkinda bilgi aldi. Bremeninvest Yatirim Ajansi yetkilileri, Bremen kentinde faaliyet gösteren 140 yillik lojistik firmasinin Izmir’e yatirim yapmak için çalismalara basladigini bildirdi.

Katilimcilara Kemalpasa Lojistik Merkezi hakkinda bilgi veren IZTO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Eyüp Cemal Elmasoglu, Izmir’e nitelikli insan göçünün her geçen gün arttigini, firmalarin yatirim için Izmir’i tercih ettigini vurguladi. Kemalpasa Lojistik Merkezinin sadece Izmir için degil, Izmir’in hinterlandinda yer alan tüm sehirlerin ticareti için de önemli bir merkez olacagini, Izmir için yeni istihdam imkanlarini beraberinde getirecegini belirten Elmasoglu, “Kemalpasa Lojistik Merkeziyle, her türlü ulastirma moduna etkin baglantilari olan; düsük maliyetli, hizli, güvenli, tüm fonksiyonlara ve donanimlara sahip, ithalat ve ihracat amaçli bir organizasyon içinde tüm gümrük islemlerinin yapilabilmesine imkan veren, gümrüklü antrepo ve serbest depolama hizmet alanlarinin gelistirilmesi saglanacak” dedi.



"Birçok sektörde de is birligi içerisinde projeler yürütülebiliriz"

Bremeninvest Ajansi araciligiyla Kemalpasa Lojistik Merkezine yatirim yapmak isteyen firmalara yönelik bilgilendirmede bulunan Elmasoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Alman firmanin Kemalpasa Lojistik Merkezinde gerçeklestirmeyi planladigi yatirimlara iliskin teklifler, Izmir Kemalpasa Lojistik Merkezi Tir Gümrük Isletmeleri A.S. yönetimi tarafindan degerlendirilecek. Yatirim yapmak isteyen firmanin öncelikle ithalat için gerekli izinleri almasi gerekiyor. Firma muhtemel yatirim planlari kapsaminda ayrica, Çandarli bölgesinde insa edilecek olan en büyük limani da göz önünde bulundurabilir. Bremeninvest ile farkli birçok sektörde de is birligi içerisinde projeler yürütülebiliriz.”

"Firmanin Izmir’e yapacagi yatirim kenti olumlu yönde etkileyecektir"

Izmir’in lojistik altyapi sistemi ve yesil enerji konusunda is birligi firsatlari hakkinda bilgi sahibi olmak amaciyla Izmir Ticaret Odasini ziyaret ettiklerini belirten Bremeninvest Türkiye Proje Koordinatörü Malte Weyhausen da, “Bremeninvest, Türkiye ile Almanya arasindaki ticari iliskileri zenginlestirmeyi amaçliyor. Izmir’in kardes kenti olan Bremen, Mart 2011 yilindan itibaren Izmir’deki Bremeninvest ofisi ile Türkiye’de bulunan ve Almanya’ya açilmak ve ofis/depo kurulumu gerçeklestirmek isteyen firmalara ücretsiz olarak danismanlik hizmeti veriyor” dedi.

Büyük bir Alman lojistik firmasinin Izmir’de yatirim firsatlarini degerlendirmek istedigi ifade eden Weyhausen, söz konusu lojistik firmasinin genel merkezinin Bremen’de bulundugunu, 140 yili askin bir süredir lojistik sektöründe faaliyet gösterdigini belirtti.

Firmanin faaliyet alanini Türkiye’ye genisletmek istedigini belirten Weyhausen sözlerini söyle sürdürdü:

“Firmanin tedarik zinciri agi oldukça güçlü olup; Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da 100’e yakin lokasyonda yer aliyor. Bremen ekonomisine olumlu katkilari bulunan firma, vermis oldugu hizmetler dikkate alindiginda yaklasik 20 bin kisiye istihdam olanagi sagliyor. Bu firmanin Izmir’e yapacagi yatirim kenti olumlu yönde etkileyecektir. Bu anlamda Kemalpasa Lojistik Merkezini yakindan takip ediyoruz” dedi.

Toplantida konusan Bremeninvest Genel Müdürü Andreas Heyer ise Izmir ile gelistirilecek is birligi firsatlarini çok önemsediklerini vurguladi.

Izmir Ticaret Odasinda düzenlenen Bremeninvest Yatirim Ajansi Toplantisina ayrica; Bremeninvest Genel Müdürü Andreas Heyer, Bremeninvest Türkiye Müdürü Erol Tüfekçi, Izmir Ticaret Odasinin meclis üyeleri Lütfi Kiliç ve Serkan Kula, 45. Yük Tasima ve Antrepo Grubu Meslek Komitesi Baskan Yardimcisi Hasmet Karasu, 27. Elektrik Teçhizati ve Tesisati Grubu Meslek Komitesi Üyesi Recep Aksit, bir firmanin Is Gelistirme Müdürü Onur Günes katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile