Kepçe Kulak Psikolojiyi Olumsuz Etkiliyor

Kepçe Kulak Psikolojiyi Olumsuz Etkiliyor

Plastik Rekonstrüktif & Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Günay Çavdar, büyük, küçük dinlemeden herkesi estetik manada oldukça kötü yönden etkileyen kepçe kulak sorunun çözümsüz olmadığını söyledi.


Plastik Rekonstrüktif&Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Günay Çavdar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada.

“Kulağın, görevi dış dünyadaki ses dalgalarının toplanarak orta ve iç kulağa iletilmesini sağlamaktır.Kulak kepçesinin şekil bozukluğu veya kafa ile yaptığı açının normalden büyük olmasıdır.Kulak kepçesi kıkırdak yapısındadır ve kendine özgü bir şekli vardır. Bu durum insanları çocukluktan itibaren psikolojik olarak etkilemekte ve özellikle çocukluk çağında bu kişilerin ilerideki yaşamlarını da etkileyebilen sosyal problemlere neden olabilmektedir. Kepçe kulak ameliyatı,okula başlamadan önce genel anestezi altında da yapılır. Erişkin yaşta olanlar sadece kulağı uyuşturarak lokal anestezi veya genel anestezi ile ameliyat edilebilir” dedi.

Kepçe kulak ameliyatının her bir kulak için yaklaşık 30-40 dakikadan toplam yaklaşık 1-1,5 saat sürdüğünü ifade eden Op.Dr.Günay Çavdar, “Ameliyatın ardından kulaklarınızda 1-3 gün boyunca kalacak olan bir bandaj sarılır. bandajlar açıldıktan sonra 2-4 hafta arasında kulak bandanası kullanılması gerekir. Ameliyattan sonra ağrı hissedebilirsiniz, ancak bu ağrı sizi rahatsız edecek kadar şiddetli olmayacak. İlk birkaç gün kullanacağınız ağrı kesici ilaç sizin iyileşme dönemini rahat geçirmenizi sağlar. Ameliyat olduktan sonra ilk 3 ay kulaklarınızı darbelerden ve öne doğru katlanma hareketinden sakınmalısınız.” Diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile