Kestel Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Glutensiz Gida Destegi

Kestel Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Glutensiz Gida Destegi

Kestel Belediyesi, gluten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarina, onlarin beslenme sekline uygun ürünlerin yer aldigi gida kolisi yardiminda bulunuyor.

Sosyal belediyecilik çalismalarina hiz kesmeden devam eden Kestel Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarini yalniz birakmiyor. Ihtiyaç duyduklari özel beslenme ürünlerinin yüksek maliyetli olmasi nedeniyle zorlanan çölyak hastalarina, glütensiz gida kolisi yardiminda bulunuluyor. Glüten içermeyen un, makarna, eriste, bulgur, sehriye, kraker ve kurabiye gibi ürünlerin yer aldigi gida kolileri, ilçede yasayan ve Bursa Çölyakla Yasam Derneg’ne kaydi bulunan 40 çölyak hastasina dagitildi.

Hemsehrilerinin sorunlarina çare olmak için her alanda gece gündüz çalismaya devam ettikleri mesajini veren Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, ‘’Kestel Belediyesi olarak her alanda vatandaslarimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastasi vatandaslarimizin ihtiyaçlarini gidermek için glütensiz gida destek programimiza basladik. Çünkü glütensiz gida temini normal gidalara göre çok daha zor. Bizler sosyal belediyecilik anlayisi ile insanlarimizin mutlulugu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile