Kılıçdaroğlu: Bu Ülkenin Her Şeyi Bereketli Ama Bereketsiz Bir İktidar Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin her şeyi var. Her şeyi bereketli ama bereketsiz bir iktidar var. Bunların gövdesini ben silkeledim, dallarını da size emanete ediyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin her şeyi var. Her şeyi bereketli ama bereketsiz bir iktidar var. Bunların gövdesini ben silkeledim, dallarını da size emanete ediyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Trabzon’da partisince Valilik önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kardeş kavgasının olmadığı, herkesin iş ve aşının olduğu bir Türkiye özlemini çektiklerini belirtti. Bu Türkiye’yi kurmaya hazır olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun için halktan da destek istedi. LGS’de yaşanan şifre tartışmalarının üzerinden hükümeti eleştirmeye devam eden CHP lideri, bir sınavı yönetemeyen iktidarın, ülkeli nasıl sağlıklı yöneteceğini sordu. İktidarın ülkeyi iyi yönetemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Yönetebilselerdi 17 milyon 200 bin yoksul olur muydu? Bu ülkenin her şeyi var. Her şeyi bereketli ama bereketsiz bir iktidar var. Bunların gövdesini ben silkeledim, dallarını da size emanete ediyorum." dedi.

Aile sigortası vaadini Trabzonlulara da anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu CHP’nin bulduğu bir sigorta türü değildir. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün kabul ettiği 102. sayılı sözleşmede yer alan 9 sigorta türünden birisi. Türkiye’ye 1971 yılında bu sözleşmeyi uygulamayı taahhüt etti. Ama 8 tanesi uygulanırken aradan geçen 40 yıla rağmen dokuzuncusu hala uygulanmadı. Neden uygulamadılar. Nedeni şu, ‘ben kömür, makarna, pirinç veriyim, bana muhtaç olsun’ diye. Yoksulun yoksulluğunu afişe etmek inancımıza göre de, siyaseten de doğru değil. Biz aile sigortası ile bu duruma son vereceğiz. Bir çocuk doğduğundan ölünceye kadar devlet güvencesinde olacak. Kimse namerde muhtaç olmayacak.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, askerliğin süresini önce 9 aya, ardından da 6 aya indireceklerini tekrarladı. Kısa dönem askerliği de getireceklerini, imkanı olandan para alacaklarını, olmayandan ise almayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, oradan gelecek parayla da öğrenci yurtları yapacaklarını dile getirdi.

"İKİ ELİM EMEKLİLERİN YAKASINDA OLACAK"

Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarını da çözeceklerini belirterek, ‘‘Recep Bey‘e göre emekliler tatillerini Kanarya Adaları‘nda geçiriyor. Siz yapmıyor musunuz öyle bir tatil? Emeklilerin durumunu iyi biliyorum.‘‘ diye konuştu.

Emeklilerin sorunlarıyla en çok ilgilenen kişinin kendisi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bir de sitemini dile getirdi: "Benim andım var, iki elim emeklilerin yakasında olacak. Emeklilerin hakkını en çok savunan kişi benim. Ama oyu AK Parti alacak, niye? Bu seçimlerde 9 milyon emeklinin tamamının oyunu istiyorum. Eğer ‘durumumuz iyi’ diyorsanız tamam. Ama ‘kötü’ diyorsanız sırtınızı AK Parti‘ye dönün karşınızda CHP’yi göreceksiniz, oyunuzu ona verin."

TELEVİZYONA ÇIKMA ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan’ın, SSK Genel Müdürlüğü dönemine ilişkin eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ne söylerse söylesin, ben ne yaptığımı biliyorum. Devletin bütün imkanları senin emrinde, gel istediğin bilgiye karşıma koy. Senin estiğini televizyonda isteğini gazetecilerle çıkalım sen sor ben cevaplayayım, sen sor ben cevaplayayım. Yiğit adamsan çıkarsın karşıma kim usta, kim çırak sana gösteririm. Karşıma çıkabilmesi için geçmişinin temiz, kul hakkı yememiş ve mangal gibi yüreği olması lazım. Öyle sağda solda efelenmesin, Gelsin karşımda efelensin ben ona göstereyim."

Başbakan Erdoğan’ın 2004 yılında Ürdün’e devletin uçağı ile düğün davetiyesi götürdüğünü savunan Kılıçdaroğlu, milletvekili arkadaşlarının verdiği yazılı talebi rağmen geziye ilişkin cevabı hala vermediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "O gezinin resmi bir gezi olmadığını kendisi açıkladı. Eğer resmi bir gezi değilse neden devletin uçağı ile gittin? Temiz, ahlaklı adam sorulara cevap vermez mi?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından özel uçakla Erzurum’a gitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile