Kırklareli’de “edebiyat ve Şiir Sohbetleri, Telif Hakları” Konferansı

Kırklareli’de “edebiyat ve Şiir Sohbetleri, Telif Hakları” Konferansı

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Kent Konseyi ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından Kırklareli’de “Edebiyat ve Şiir Sohbetleri, Telif Hakları” konferansı düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen konferans öncesi bir konuşma yapan İLESAM Kırklareli İl Temsilcisi Alaeddin İkican, şiir ve edebiyatın bir gönül işi olduğunu, İLESAM Kırklareli İl Temsilciği olarak etkinlikler düzenlediklerini, daha geniş kitlelere hitap etmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ise, İLESAM olarak eseri olan şairler, mimarlar, fotoğraf sanatçılarının veya kurumların, telif haklarını koruduklarını belirterek, “İLESAM üye olan üyelerinin eserlerinin telifini koruyoruz. Eser sahibinden izin almadan eser, çoğaltılamaz, kazanç elden edilemez eğer bu hak ihlal edilirse biz devreye girerek üyelerimizin maddi ve manevi haklarını koruyoruz. İLESAM’a üyelik en az 100 yıldır. Eser sahibinin yaşamını yitirdikten sonra bize üyeliği 70 yıl devam eder. Dünyada 50 yıl olan ülkelerde var ama çoğunluk 70 yıl korur. Eser sahibi öldükten sonra 70 yıl boyunca mirasçıları telif konusunda yararlanır. İlla bir kitap yayınlamanız gerekmiyor. Bir fikriniz varsa buda ilim sanat eseridir. Bir proje yaptınız ve telifini aldınız, bu proje üzerinden insanlar para kazanabilirler. Para kazananlar proje sahibine telif hakkı ödemek zorundadır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile