Kirsal Kalkinma Hibe Programi Kapsaminda Proje Danismanlari Ile Toplanti Gerçeklestirildi

Kirsal Kalkinma Hibe Programi Kapsaminda Proje Danismanlari Ile Toplanti Gerçeklestirildi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü Kütahya Yolu Hizmet Binasi Toplanti Salonunda 8 Ocak Pazartesi günü Kirsal Kalkinma Yatirimlari Destekleme Programlari (KKYDP) çerçevesinde gerçeklesecek hibe destekleri hakkinda proje danismanlarina bilgilendirme toplantisi yapildi.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs’ün açilis konusmasiyla baslayan bilgilendirme toplantisina, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Dr. Ugur Saglam, Il Proje Yürütme Birimi’nde görevli teknik personel ile Eskisehir ve çevre illerde bulunan proje danismanlik firmalarinin temsilcileri, sera imalati yapan firmalar ve tarim makineleri ticareti yapan bayi temsilcileri katildi.

Toplantida, Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, Kirsal Kalkinma Yatirimlari Destekleri kapsaminda ekonomik yatirim konularinda hibe basvurusunda bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kisilerin proje hazirlamalarini kolaylastirmak ve basvurularina yol göstermek amaciyla bir arada bulunduklarini belirtti.

Ayni zamanda, Eskisehir’de 2006-2023 yillari arasinda 4 dönem 16 etapta bin 66 proje uygulandigini, bu projelere 191 Milyon TL hibe ödemesi yapildigini ve bu projelerle yaklasik 2 bin 807 kisiye istihdam saglandigini vurguladi. Il Müdürü Ender Muhammed Gümüs, tarimsal potansiyelin yüksek oldugunu bu nedenle proje danismanlarinin çabalariyla çok daha fazla yatirimciya ulasmak istediklerini ve bu etapta basvuru sayisinin artmasini temenni ettigini söyledi.



Toplantinin devaminda, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Dr. Ugur Saglam tarafindan yeni dönem için yayimlanan teblig degisikligi, güncel uygulama rehberinde yer alan konular ile makine-ekipman alimi için yapilacak basvuru sartlari hakkinda bir sunum yapilarak bilgi verildi.

Toplantiya katilan danisman ve bayi temsilcilerinin programin bu döneminde getirilen yenilikler hakkinda görüs ve düsünceleri alindi. Toplanti katilimcilarin sorularinin cevaplanmasinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile