Kırsal Kalkınma ve Ekipman Desteklemesi

GAZİANTEP - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Yılmaz, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında makine ekipman desteklemesinin başladığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, tebliğin 26 Haziran 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, destekleme kapsamında parsel içi sulama sistemleri ve sulamayla ilgili makine ekipmanları için ödeme yapılacağını belirtti.

Hibe oranının KDV hariç yüzde 50 olacağını duyuran Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL'yi geçmeyecektir ancak süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL'lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler."

Başvuruların tebliğin yayım tarihinden başlayarak, 25 gün içerisinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacağını ifade eden Yılmaz, başvuruların 22 Temmuz pazartesi günü sona ereceğini bildirdi. Son başvuru tarihinden itibaren 20 gün içerisinde değerlendirme yapılacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hak sahipleri il ve ilçe müdürlükleri panolarında askıya çıkarılacak ayrıca 'www.gazianteptarim.gov.tr. adresinde yayınlanacaktır. İlgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Hak sahipleri ilandan itibaren 10 gün içerisinde hibe sözleşmesi imzalamak üzere İl Müdürlüğümüze gelecek ve sözleşme tarihini takip eden 30 gün içerisinde mal alımlarını gerçekleştireceklerdir. Başvuru sahipleri makine ekipmanlardan sadece birisi için başvuruda bulunacaklardır. Daha önce hibe desteğinden faydalananlar aynı makine çeşidi için müracaat edemeyeceklerdir.

Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar. Yatırımcı, makine ekipmanların mülkiyetini ve amacını, yatırımın bitiminden 2 yıl sonrasına kadar değiştirmeyeceklerdir."

Yılmaz, konuyla ilgili tebliğ ve uygulama rehberini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "www.tarimreformu.gov.tr" ve "www.gazianteptarim.gov.tr" adresinin duyurular bölümünden temin edilebileceğini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile