Kirsal Mahallelerdeki Çocuklar Için Tiyatro Etkinligi

Kirsal Mahallelerdeki Çocuklar Için Tiyatro Etkinligi

Van Büyüksehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde kirsal mahalle okullarinda tiyatro etkinligi düzenliyor.

Çocuk ve gençlerin gelisimine katkida bulunmak için çesitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Van Büyüksehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde yapmis oldugu çalismalari sürdürüyor. Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci’nin talimatlariyla Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tiyatroya gidemeyen ilkokul ve ortaokul ögrencilerini tiyatroyla bulusturuyor.

‘Çocuk Senlikleri’ projesi bünyesinde kirsal mahalle okullarina giden tiyatro sanatçilari, ögrencilere yönelik Hacivat-Karagöz, Keloglan, Kirmizi Baslikli Kiz gibi oyunlari oynayarak çocuklara keyifli anlar yasatiyor. Palyaçolar ise çocuklara oyunlar oynatarak müzik esliginde dans ettiriyor.

Etkinlige katilan çocuklar, oyunlari büyük begeni ve ilgiyle izlerken, ögretmenler ise bu tür etkinliklerin çocuklarin gelisimi için çok yararli oldugunu belirterek, Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür ettiler.

Tiyatro etkinliklerinin 2022-2023 egitim ögretim dönemi boyunca devam edecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile