KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Ramazan Bayramı Mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının da Kıbrıs Türk tarafıyla aynı samimiyet ve özveriyle çözüm için istekli olup uğraş vermesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, gelecek yılki Ramazan Bayramı’nı hak ettiği çözüme ulaşmış bir halk olarak birlikte kutlamak istediklerini vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, dini bayramların önemine işaret edere, bayramın dostluğu, kardeşliği pekiştirmesi, dayanışma ve yardımı teşvik etmesi gerektiğini kaydetti.

Bayramların toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Eroğlu, “Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı aramıza nifak sokmak isteyenlere asla izin vermemeliyiz. İnsan olmanın önemini hatırlatan bayramlar dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak kucaklaşmak ve kaynaşmak yönünde güzel fırsatlar sunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu anlayışla bu mübarek günleri değerlendireceğine inanıyorum” dedi.

Eroğlu, bayram mesajında Kıbrıs sorununa da değinerek, sorunun halkın beklentisi doğrultusunda, iki taraf için de adil, eşitlikçi, sağlam, sürdürülebilir bir anlaşmayla çözüme ulaşması en halisane beklentisi olduğunu yineledi.

“BARIŞ VE ÇÖZÜM TEK TARAFIN İSTEĞİYLE GERÇEKLEŞEMEZ”

Halkın verdiği destekten aldığı güçle, çözüme ulaşma yolunda görüşmeci sıfatıyla Doğu Akdeniz’in güzel adasının barış ve huzur adası haline gelmesi için özverili bir uğraş verdiğini vurgulamak istediğini kaydeden Eroğlu şöyle devam etti: “Kıbrıs Türk tarafı olarak, bizim samimiyetle Kıbrıs’ta gerçek bir barış ve çözüm istediğimizi; BM başta olmak üzere uluslararası örgütler artık kabul etmektedir. Ancak barış ve çözüm tek tarafın isteğiyle gerçekleştirilemez. Rum tarafının da aynı samimiyet ve özveriyle çözüm için istekli olması, uğraş vermesi kaçınılmazdır. Gelecek yıl ki Ramazan Bayramı’nı hak ettiği çözüme ulaşmış bir halk olarak birlikte kutlamak en içten beklentimdir.” Eroğlu, bayramın, halka, İslam alemine, Türk ulusuna ve dünya insanlarının tümüne barış ve hayırlar getirmesin temennisinde bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile