Kocaeli'de Kardesini Tüfekle Öldüren Sanik Hakkinda 'Haksiz Tahrik' Indirimi Istendi

Kocaeli'nin Basiskele ilçesinde, kardesini tüfekle öldürdügü iddiasiyla hakkinda dava açilan sanigin "haksiz tahrik altinda kasten öldürmek" suçundan cezalandirilmasi talep edildi.

Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Mustafa C, avukati, tanik M.K. ile maktulün esi Cevriye C. katildi.

Durusmada söz verilen tanik M.K, sanik ile maktul arasinda tartisma çiktigini, daha sonra silah sesi duydugunu anlatarak, "Bulundugum noktadan tartismanin konusunu, ilk küfrün kimin tarafindan edildigini de anlayamadim. Silah atilma anini ise görmüs degilim." dedi.

Öldürülen Mehmet C'nin esi Cevriye C. de sanigin, durusmalardaki beyanlarini kabul etmedigini, esini öldürdügünü ve ona yönelik iftiralarda bulundugunu iddia etti.

Mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Mustafa C'nin, "haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçlamasiyla 18 yildan 24 yila, müsteki E.C'yi de silahla tehdit suçlamasiyla 2 yil 6 aydan 8 yil 9 aya kadar cezalandirilmasini istedi.

Esas hakkindaki mütalaaya karsi diyecekleri sorulan sanik Mustafa C, katilanlarin beyanlarini kabul etmedigini belirterek, "Ben kimseyi tehdit etmedim. Önceki beyanlarimi tekrar ediyorum." dedi.

Mustafa C'nin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, eksik hususlarin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Basiskele ilçesi Servetiye Karsi Mahallesi'nde 19 Agustos 2020'de Mustafa C. ile kardesi Mehmet C. (49) arasinda tartisma çikmisti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Mustafa C, kardesi Mehmet C'ye tüfekle ates etmis, hastaneye kaldirilan Mehmet C. kurtarilamamisti.

Gözaltina alinan Mustafa C. tutuklanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile