Kolay IK, Peopleoma'yi Bünyesine Katti

Kolay IK, Peopleoma'yi Bünyesine Katti

Insan kaynaklari platformu Kolay IK, Türkiye Is Bankasi grup sirketlerinden Softtech Ventures Teknoloji bünyesindeki insan kaynaklari analitigi çözümü Peopleoma’yi bünyesine katti.

Geçtigimiz Agustos ayinda ise alim ve aday takip sistemi Talentics’i satin alan Kolay IK, 2023’ün son günlerinde insan kaynaklari analitigi çözümü Peopleoma’yi bünyesine katti. Türkiye Is Bankasi grup sirketlerinden Softtech Ventures Teknoloji bünyesinde Mustafa Içer tarafindan 2021 yilinda bir kurum içi girisimcilik projesi olarak hayata geçirilen Peopleoma, sirketlerin veri odakli kararlar almasina yardimci olmayi ve bu sürece rehberlik etmeyi hedefliyor.

Mustafa Içer, Softtech’te çalistigi dönemde sirkete fayda saglama amaciyla tasarladigi çözümünün su anda Türkiye, ABD, Brezilya, Endonezya ve Tayland’da IK profesyonellerinin hayatini kolaylastirdigini ve birlesmeyle birlikte çok daha büyük kitlelerin hayatini kolaylastiracagina inandigini ifade etti.

Softtech Ventures Yönetim Kurulu Baskani Yalçin Sezen de Peopleoma’nin devrinin, IK platformu olan Kolay IK’ya ve müsterilerine ilave bir çözüm olarak deger katacagina inandigini belirterek, Kolay IK ile birlikte çözümü gelistiren Mustafa Içer ve ekibine tesekkür etti.

“IK alanindaki kritik sorulara yanit verip sirketlere rehberlik edecegiz”

Ölçek bagimsiz olarak tüm sirketlerin is gücü performanslarini iyilestirmenin ve gelistirmenin yolunun insan kaynaklari verilerinin analizinden geçtigini söyleyen Kolay IK CEO’su Çaglar Yali, “IK analitigi olarak adlandirilan bu süreç, sirketlerin gelecek planlarini çok daha ayaklari yere basan sekilde yapmalarini sagliyor, verimliligi artiriyor, zaman ve tüm bunlara bagli olarak görülmeyen maliyet kaybini önlüyor. Çünkü bir sirkette o zamana kadar kaç kisinin çalistigi, isten neden ayrildiklari, çalisanlarin performansi, hangi departmanlarin fazla mesai yaptigi gibi sorularin cevabini akilda tutmak mümkün degil. Bunlarin sadece tablolara girilmesi de sirkete bir deger saglamaz. Önemli olan bu verilerin anlamlandirilmasi yani analiz edilmesi yoluyla gelecege dair tahminlemeler olusturmasi. Bunu yapan sirketler gelecege dair dogru kararlar alabilir, stratejilerini ona göre belirleyebilir. Peopleoma da tüm bu kritik sorulara yanit verirken öngörüleri ve gelecege yönelik tahminleriyle sirketlere rehberlik ediyor. Kolay IK olarak, bu stratejik hamleyle birlikte hizmet verdigimiz sirketlere temel IK çözümlerinin yaninda çok daha derinlemesine bir veri analizi sunacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile