Konmak, Konelex Ve İskon 2010 Fuarları Açıldı

Konmak, Konelex Ve İskon 2010 Fuarları Açıldı

Tüyap Konya Fuarcılık A

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Konmak 2010 7.Metal İşleme Makineleri, Konelex 2010 Konya 5. Elektrik, Elektronik; Otomasyon ve İskon 2010 Konya 5. İstifleme, Depolama ve Yükleme Ekipmanları fuarları düzenlenen törenle ziyarete açıldı.
KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oda, borsa ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile firma temsilcileri katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın sanayisi, tarımı, turizmi ve ticari hayatıyla giderek daha da büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, "Bu gelişmede güç birliği etmemizin, vatandaşla el ele olmamızın büyük katkısı var. Geçen yıl büyük bir kriz yaşamamıza rağmen Konya gerek istihdam, gerekse enerji tüketimi bakımından artış gösteren nadir illerden birisi oldu. Biz de yerel yönetimler olarak yatırımlar için gerekli alt yapıyı hazırlamada elimizden geleni yapıyoruz. Bu gelişmede fuarların ayrı bir yeri var. Düzenlenen bu tür fuarlarla, hem sanayimiz, hem turizmimiz, hem de ticaretimiz gelişiyor" dedi.
Vali Aydın Nezih Doğan ise, 3 ayrı sektörün aynı fuarda bir araya gelmesinin ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekerek, "Bu tür fuarlarla sadece Konya vizyonu dünyaya tanıtılmıyor, dünya vizyonu da Konya'da tanıtılmış oluyor. Bu organizasyonun Konya için ayrı bir önemi var. Konya sanayisi için önemli olan 3 sektörün temsilcilerinin aynı fuarda bir araya gelmesi bence bulunmaz bir fırsat doğuruyor. Eğer 2023'te dünyanın ün büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak Konya'ya ve Konya sanayisine önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından fuar, protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından ziyarete açıldı. 4 gün süreyle açık kalacak fuara 32 ülkeden 452 firma ve temsilcisi katılıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile