Konya Adliyesinde Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi

Konya Adliyesinde Kitap Bagis Kampanyasi Baslatildi

Hükümlü ve tutuklularin okuma aliskanligi kazanmalari ve daha fazla kitaba erisim saglayabilmeleri amaciyla 81 ilde es zamanli olarak "Ceza Infaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi" Konya Adliyesi’nde de baslatildi.

Konya Adalet Sarayinda kurulan Kitap Bagis Kumbarasinin açilis törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Bassavcisi Halil Inal, Adalet Bakanligi Ceza Isleri Genel Müdür Yardimcisi Senol Tas, protokol mensuplari ve Konya Adliyesi personeli katildi.

Programda açilis konusmasini yapan Cumhuriyet Bassavcisi Halil Inal, "Ceza infaz kurumlarimizda hükümlü ve tutuklularin kendilerini gelistirmeleri, bos zamanlarini etkin bir sekilde kullanmalari amaciyla kütüphaneler olusturulmustur. Bu kütüphanelerde birçok kategoride ve sayida yayinlar bulunmaktadir. Kitap okumak, insanin bilgi ve kültürünü artiran, düsünce ve yasam ufkunu genisleten en etkili araçtir. Ceza infaz kurumlarimizda bulunan kütüphanelerden temin ettikleri kitaplari okuyan hükümlü ve tutuklularimizin okuma aliskanligi edindigi, hayata bakislarinin degistigi, daha donanimli hale geldikleri, davranis ve düsüncelerinin olumlu yönde gelistigi asikardir. Bu çerçevede, ceza infaz kurumlarimizda kalan tutuklu ve hükümlülerin faydalanmalari amaciyla Adalet Bakanligimiz öncülügünde bugün tüm ülkemiz genelinde es zamanli olarak baslatilan ve 15 Subat 2023 tarihine kadar devam edecek olan kitap bagis kampanyasina basta hakimlerimiz, cumhuriyet savcilarimiz ve adliye personelimiz olmak üzere tüm kurumlarimizi ve vatandaslarimizi katki saglamaya davet ediyorum” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da yaptigi konusmada, “Ulusal düzeyde hayat boyu egitimin en önemli bilesenlerinden birisi bütün dezavantajli gruplara da egitim erisimini saglamaktir. Bu egitim erisiminin en önemli mecralarindan birisi de kitaptir. Bu organizasyon bu anlamda önemli. Adalet Bakanligimiza, Bassavciligimiza, katki sunan bütün ilgili birimlerimize tesekkür ederiz. Insan, kainat, kitap hepsi birbirinin ifadesi, insani tarif eden, kainati tarif eden, bu yönde insani kendisini bilmeye iten ve düsünce mekanizmamizin en tahrik edici, tesvik edici mecrasi olan kitap ile bulusmak en önemli en kutsi bir bulusmadir diye düsünüyorum. Dezavantajli gruplarimiza bunun erisimi cezaevlerindeki insanlarin böyle bir kampanya içerisinde olmasi çok daha anlamli ve önemli. Kampanyanin hayir, bereket, ilim, bilim getirmesini temenni ediyorum. Hem bakanligimiza hem katki sunanlara hem de bütün herkesi bu kampanyaya katki sunmaya davet ediyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan Vali Özkan, Cumhuriyet Bassavcisi Inal ve protokol mensuplari Kitap Bagis Standinin açilis kurdelesini keserek stant alanini gezdi. Burada, Vali Özkan, Bassavci Inal protokol üyeleri kumbaraya kitap atilarak bagis yapildi.

Kitap Bagis Kampanyasi 15 Subat 2023 tarihine kadar Konya Adalet Sarayinda devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile