Köycegiz Balcilar Mahallesi'nde Minikler Okula Kavustu

Köycegiz Balcilar Mahallesi'nde Minikler Okula Kavustu

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde Köy Yasam Merkezi açma çalismalari devam ediyor.



Milli Egitim Bakanliginin baslatmis oldugu Köy Yasam Merkezleri Projesi’yle kullanilmayan köy okulu binalari, köyün ihtiyaçlari dogrultusunda düzenlenerek anaokulu, ilkokul, kurs merkezine dönüstürülüyor. Köylerinde okullarina kavusan çocuklar, artik köylerden sehirlere tasinmiyor. Ayni zamanda yetiskinler için de mesleki ve teknik kurslardan, tarim, bahçecilik, ormancilik, tarim teknolojileri, gida ve hayvancilik alanlarina kadar genis bir yelpazede kurslar gerçeklestiriliyor. Köycegiz Balcilar Mahallesi’nde Köy Yasam Merkezleri Projesi çerçevesinde kullanilmayan köy okulunun tadilati yapilarak hizmete açildi. Anasinifi ögrencileri Köy Yasam Merkezi’nde egitim ögretime basladi.

Köycegiz Ilçe Milli Egitim Müdürü Kerem Karahan Milli Egitim Bakanligi’nin Köy Yasam Merkezleri Projesi çerçevesinde Köycegiz Balcilar Mahallesi’nde hizmete açilan Köy Yasam Merkezini ziyaret ederek emegi geçenlere tesekkür etti.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Karahan, “ Köylerimizde atil ve kapali duran okullarimizi, köyün ihtiyaçlari dogrultusunda anaokulu, ilkokul, halk egitimi merkezi gibi birçok egitim kurumunu bir arada barindiran Köy Yasam Merkezlerine dönüstürerek ögrencilerimizin ve köy halkimizin hizmetine sunmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hem çocuklarin hem ailelerin bir arada egitim alacagi mekânlar olarak tasarlanan Köy Yasam Merkezlerimizin sayisini artirma çabalarimiz devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile