Kredi Tartismasinda Kardes Katili Olan Sahis 32 Yil 9 Ay Hapisle Yargilanacak

Kredi Tartismasinda Kardes Katili Olan Sahis 32 Yil 9 Ay Hapisle Yargilanacak

Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde kardesini aralarinda çikan kredi tartismasi sebebiyle öldüren sahis hakkinda mütalaa açiklandi. Cumhuriyet savcisi, sanik hakkinda kasten öldürme ve silahla tehdit suçlarindan 32 yil 9 aya kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti.

Olay, 19 Agustos 2020 tarihinde Basiskele ilçesi Servetiye Karsi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kibris gazisi oldugu ögrenilen Mustafa C. (67) ve kardesi Mehmet C. (51) arasinda kredi sebebiyle tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesinin ardindan silahini çikartan Mustafa C., kardesi Mehmet C.’ye ates etti. Mehmet C. kanlar içinde kalirken, süpheli Mustafa C. ise cipine binerek olay yerinden kaçti. Olayi gören çevredeki vatandaslarin ihbariyla bölgeye saglik ve polis ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldirilan Mehmet C. hayatini kaybederken, Mustafa C. ise polisten kaçtigi sirada kaza yapmasi sonucu yakalandi. Gözaltina alinan agabey, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

32 yil 9 aya kadar hapis istemi

’Kasten öldürmek, silahla tehdit, mermi bulundurma’ suçlarindan yargilanan sanik Mustafa C.’nin, Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya taraf avukatlari ve sanik Mustafa C. katildi.

Durusmada cumhuriyet savcisi, sanik Mustafa C. ve ölen kardesi Mehmet C. arasinda çikan anlasmazligin, sanigin oglu Hamdi C.’nin ikamet ettikleri evi, bankadan çekmis oldugu krediye karsilik evi ipotek göstermesi nedeniyle basladiginin tanik tarafindan belirtildigini aktardi. Olayla ilgili mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Mustafa C.’nin kardesi kasten öldürmek suçundan haksiz tahrik indirimleri uygulanarak 18 yildan 24 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasina; E.C. isimli sahsa karsi silahla tehdit suçundan ise, 2 yil 6 aydan 8 yil 9 aya kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasini talep etti. Mahkeme heyeti, avukatlarin süre talep etmesi üzerine durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile