Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Ermenistan-ABD Askeri Tatbikatini Endise Verici Buluyoruz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan ile ABD’nin ortak askeri tatbikat açiklamasina iliskin, “Ermenistan’in ABD ile askeri tatbikat niyetini özellikle de mevcut durumlarda endise verici buluyoruz” dedi.

Ermenistan Savunma Bakanligi, Ermenistan ve ABD’nin önümüzdeki hafta ortak tatbikat gerçeklestirecegini açiklamisti. Ermenistan’in açiklamasina ilk tepki Rusya’dan geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, planlanan tatbikatin kendileri için endise verici oldugunu söyleyerek, “Ermenistan’in ABD ile askeri tatbikat niyetini özellikle de mevcut durumlarda endise verici buluyoruz. Bu nedenle gelismeleri yakindan takip edecegiz” dedi.

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan’in Rus Baris Gücü birliklerinin Daglik Karabag’da basarisiz oldugunu ve kendi istekleriyle bölgeden çekilecegine dair sözlerine cevap veren Peskov, “Rusya, bu bölgedeki durumun istikrara kavusturulmasi ve çatismalarin çözülmesinde tutarli ve çok önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bu rolü oynamaya devam edecegiz” diyerek, Pasinyan’in açiklamalarina yeniden tepki gösterdi.

Ermenistan ve Ermeni halkinin kendileri için çok önemli olduguna vurgu yapan Peskov, “Ermenistan’daki nüfustan fazla Ermeni Rusya topraklarinda yasiyor ve birçogu Rusya’nin kalkinmasina katki veren vatanseverlerdir” ifadelerini kullandi.

Ermenistan Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 11-20 Eylül arasinda ABD ile “Kartal-Ortak 2023” tatbikati gerçeklestirilecegi belirtilmisti. Tatbikatinin amacinin Ermeni ordusunu uluslararasi barisi koruma misyonlarina katilmaya hazirlamak oldugu ifade edilmis ancak tatbikata katilacak asker sayisina dair bilgi paylasilmamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile